Actualitate

POZA ZILEI. O groapă ilegală de gunoi a răsărit pe malul Someşului în Floreşti

O nouă groapă de gunoi ilegală a răsărit pe malul Someşului în Floreşti, iar autorităţile închid ochii.

Potrivit locuitorilor din Floreşti, noua groapă ilegală este la 50 de m de malul Somesului după ce traversezi barajul din dreptul MHS Cluj Truck & Bus.

“Este pe o suprafaţă foarte mare. Pozele nu au reuşit să surprindă întregul dezastru. Acolo este un focar de infecţie”, spune un locuitor din Floreşti.


Nu o dată Primăria s-a lăudat că în Floreşti nu mai sunt gunoaie, ca urmare a suspendării contractului cu firma falimentară Quatro Eco Salub, dar realitatea este alta.

Reamintim că anul trecut Primăria comunei Floreşti a cerut, fără succes, acordul Prefecturii Cluj pentru declararea stării de alertă din cauza imposibilităţii depozitării deşeurilor menajere colectate de la populaţie într-o rampă autorizată.


Ulterior, Primăria Floreşti a suspendat contractul cu operatorul de salubritate Quatro Eco Salub privind serviciile de ridicare a deşeurilor menajere şi a atribuit contractul de salubrizare menajeră firmei Strict Prest SRL prin încredinţare directă, fără licitaţie, cu puţin ajutor din partea preşedintelului Consiliului Judeţean Alin Tişe.

abonare newsletter