Actualitate

40.000 de euro pentru promovarea Clujului la cel mai mare târg imobiliar din Germania

Primăria și Consiliul Județean Cluj alocă 40.000 de euro din bugetul local pentru participarea în luna octombrie la cel mai mare târg de proiecte imobiliare din Europa care va avea loc în Germania.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de miercuri se află și un proiect de hotărâre privind alocarea de la bugetul local a sumei de 88.000 de lei pentru participarea Clujului la târgul Expo Real organizat în Munchen, Germania. Aceeași sumă, 88.000 de lei, a alocat-o și Consiliul Județean pentru participarea la eveniment.

Aici, Primăria și Consiliul Județean, alături de alte companii private, vor avea un stand comun pe o suprafață de 32 mp.


"Pentru o prezență a zonei Cluj cu vizibilitate și impact a fost creat conceptul Transyilvania Evolution sub egida căruia participă autorități ale administrației publice locale, precum și firme private. Rațiunea creării acestui concept este și una financiară, în sensul în care participarea Primăriei Cluj-Napoca în mod individual necesită un buget între 25.000-40.000 de euro, pe când participarea în cadrul Transylania Evolution reduce costurile la 88.000 de lei (19.500 de euro). Considerăm că participarea la târgul de la Munchen este un bun prilej de promovare a proiectelor de parteneriat public-privat ale primăriei în rândul investitorilor europeni. Participarea la acest eveniment se înscrie în eforturile municipalității clujene de a contura imaginea Clujului de lider a regiunii Transilvania, respectiv pol de stabilitate și atractivitate investițională", se arată în proiectul de hotărâre.

Bugetul total al participării la târg se ridică la suma de 80.000 de euro, cealaltă jumătate din sumă urmând a fi acoperită de firme private.


Potrivit proiectului de hotărâre, închirierea standului costă 31.000 de euro, designul și execuția materialelor la stand costă 18.000 de euro, broșurile, materialele promoționale și de protocol se ridică la suma de 7.000 de euro, iar transportul și logistica costă alte 8.000 de euro.

Expo Real este cel mai mare târg de proiecte imobiliare din Europa. Peste 1700 de expozanți își prezintă produsele și serviciile investitorilor precum și proprietățile imobiliare pe o suprafață de expunere de 64.000 mp.


Evenimentul este completat de o conferință în cadrul căreia 400 de speakeri vor vorbi despre trendurile actuale și despre inovări în domeniul investițiilor, imobiliarelor și a pieței de capital. La târg sunt așteptați peste 36.000 de participanți din 68 de țări și peste 1700 de expozanți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter