Actualitate

Ziar de propagandă anti-Erdogan, distribuit gratuit la festivalul turcesc de la Cluj-Napoca. UPDATE. Primăria A AMENDAT organizatorii festivalului

Ziarul "Zaman – România", care conţine articole pro-Fethullah Gulen şi anti-Erdogan, este distribuit gratuit cumpărătorilor la Festivalul Turcesc care are loc la Cluj-Napoca, organizat, printre altele, de Fundaţia Lumina, apropiată de clericul Gulen, oponent al preşedintelui Turciei.

"Zaman – România" este distribuit gratuit vizitatorilor care cumpără produse turceşti în cadrul Festivalului Turcesc, care se desfăşoară pe platoul din faţa Sălii Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, ziarul putând fi găsit în fiecare pachet cumpărat, scrie Mediafax.

Publicaţia conţine pe prima pagină un interviu acordat "The Washington Post" de către clericul Fethullah Gulen cu titlul "Turcia pe care nu o mai recunosc", articole despre Gulen şi misiunea sa, despre mişcarea socială "Hizmet" a clericului turc, precum şi o serie de articole care denunţă tortura în masă din Turcia, abuzurile săvârşite de autorităţile turce după puciul eşuat de anul trecut şi texte critice la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.


Organizatorii Festivalului Turcesc susţin că evenimentul este "unic" în România şi aduce muzică, dansuri şi tradiţii, reprezentaţii artistice şi standuri cu costume, obiecte şi mâncăruri tradiţionale turceşti. Au refuzat insă să spună de ce se distribuie ziarul "Zaman".

Festivalul Turcesc – Festivalul Multiculturalităţii se desfăşoară sub motto-ul "Descoperiţi cultura şi bucătăria turcească", în perioada 14 – 16 iulie, fiind organizat de Fundaţia Lumina, Fundaţia Tuna, Şcoala Internaţională Spectrum, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.


Ziarul "Zaman" din Turcia a avut un ton critic la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar după puciul eşuat din iulie 2016 a fost preluat sub control de stat, având în prezent o linie editorială pro-guvernamentală.

Primăria Cluj-Napoca a solicitat organizatorilor festivalului turcesc de la Sala Sporturilor să înceteze distribuirea ziarului "Zaman" și le-a aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea scopului manifestării aprobate.


"Primăria Cluj-Napoca a solicitat în mod expres organizatorilor Festivalului Turcesc «Descoperiți cultura și bucătăria turcească», care se desfășoară la Sala Sporturilor, să înceteze distribuția ziarului Zaman și să desfășoare manifestația conform solicitării și scopului aprobat. Primaria Cluj-Napoca respinge orice implicare sau susținere a activităților de distribuire de publicații cu caracter politic de către organizatorii festivalului și le-a solicitat acestora păstrarea caracterului multicultural al manifestării aprobate. Primăria a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale pentru nerespectarea scopului manifestării aprobate și lipsa autorizației pentru distribuția de publicații", au declarat duminică reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Etichete: propaganda
Ultimele Stiri
abonare newsletter