Actualitate

UPDATE Copil de nouă ani înecat în Someș

Un copil de nouă ani din Cluj-Napoca a dispărut duminică seară în râul Someşul Mic.

Scafandrii ISU au găsit, luni, în apele râului Someş, cadavrul copilului în vârstă de nouă ani, dispărut în cursul zilei de duminică.

„În jurul orei 11.00 a fost găsit de către scafandrii sosiţi de la ISU Mureş alături de echipele ISU Cluj copilul care s-a pierdut ieri pe râul Someşul Mic. Din păcate, nu s-a mai putut resuscita, prezenta semne de rigiditate cadaverică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

------------------------------------------------------------------------------


Un copil de nouă ani din Cluj-Napoca, dispărut duminică seară în râul Someşul Mic, este căutat de pompieri şi scafandri ai ISU Mureş, după ce minorul ar fi intrat în apă pentru a face baie şi nu a mai ieşit.

Potrivit autorităţilor, copilul se afla cu un grup de adolescenţi pe malul râului Someşul Mic, iar la un moment dat el şi un alt băiat au decis să intre în apă pentru a face baie, scrie news.ro.


Băiatul de nouă ani însă nu a mai reuşit să iasă din apă, iar în jurul orei 17.00 martorii au alertat ambulanţa la 112. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie, SMURD, precum şi un echipaj al ISU Cluj cu o barcă pneumatică.

Potrivit ISU Cluj, căutările copilului au continuat până duminică noapte şi au fost reluate luni dimineaţă, când la faţa locului intervin şi scafandri ai ISU Mureş.


Poliţiştii clujeni fac audieri în această cauză pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

”În urma cercetărilor, s-a stabilit că în zona podului pietonal de peste Someș, pe strada Fabricii de Zahăr, doi minori au sărit în apă, iar unul nu a mai ieșit. Au fost făcute căutări și au fost audiați martorii, dar până la căderea întunericului nu s-a găsit nimic. Scafandri de la Mureș ar trebui să reia căutările”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.


Hainele copilului dispărut au fost găsite pe malul Someșului.

abonare newsletter