Actualitate

Cum își bat joc firmele de transport de navetiști. Înghesuiți până la refuz într-un autobuz și plimbați zeci de kilometri / FOTO

Mai multe fotografii făcute cu camera ascunsă arată realitatea cruntă prin care trec zilnic zeci de navetiști. Foamea de bani a șoferilor transformă autobuzele de călători în capcane mortale. Pentru un bacșiș și un „bilet în plus”, șoferii înghesuie pasageri peste limita legală. Astăzi, despre cum a decurs o călătorie Cluj-Mociu.

Peste 65 de pasageri au fost înghesuiți într-un autocar aparținând firmei Fany (după inscripțiile de pe autocar, având în vedere că pe biletul tăiat călătorilor apărea firma GVP&CO) care a plecat din Cluj-Napoca spre Mociu. Limita maximă? Undeva la 50-55 de locuri, spune un cititor Monitorul de Cluj care ne-a furnizat și fotografiile.

Fără frică de vreo autoritate, autocarul pleacă deja plin ochi încă din Cluj-Napoca. Nu mai puțin de cinci persoane stau pe culoar, altele pe jos, pentru ca numărul acestora să depășească 10 până la destinație.


Ca și cum nu ar fi fost suficient de plin culoarul, pe traseu, șoferul autobuzului mai oprește să mai „culeagă” călători, că nu e așa, foamea de bani e mare. Încasează preț întreg pe fiecare bilet pe care îl taie fără remușcare, chiar dacă știe că nu poate oferi călătorilor condiții decente de transport.

Și ca cinismul să fie dus la extrem, deasupra șoferului pe o foaie A4 trona următorul mesaj: „Vă rugăm, folosiți centurile de siguranță”.


CITEȘTE ȘI

REPORTAJ INCOGNITO. Pasager de ocazie în autobuzul groazei, de la Cluj, la Telciu, amestecat printre călători de nevoie! Cum să (nu) îţi păstrezi buna dispoziţie până la DESTINAȚIA FINALĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter