Actualitate

Peste 3.000 de oameni mărşăluiesc prin Cluj, în a 20-a zi de proteste. Ei cer demisia lui Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu

Peste 3.000 de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, solicitând demisia premierului Sorin Grindeanu şi a şefilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea. La Timişoara se află în stradă circa 500 de protestatari.

Participanţii la protest s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore dar şi steaguri ale UE, precum şi pancarte cu mesaje precum "Demisia”, "Suntem cu ochii pe voi”, "Dragnea – Iordache – Grindeanu – PSD – ALDE – grup infracţional organizat”, "27 de ani de corupţie. Cât mai rezistăm?” sau "Nicio ţară civilizată nu are miniştri atât de proşti ca ai noştri”.

Ei scandează "Ziua muncim, noaptea vă păzim”, "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, "Hoţii” şi "Rezistăm”.


Unul dintre participanţi a declarat că a ieşit să protesteze pentru că politicienii aflaţi la guvernare nu l-au convins de bunele lor intenţii.

"Trebuia să obţinem mult mai mult pentru ce s-a întâmplat cu OUG 13. Aş fi vrut să văd demisia lui Grindeanu, a lui Tăriceanu şi Dragnea, şi asta cerem în continuare. Nu mai avem încredere în ei”, a spus acesta.


La protestul de la Cluj-Napoca este prezent şi deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, care a declarat că a ieşit în Piaţa Unirii din disperare faţă de situaţia din sistemul de sănătate din România.

"Ceea ce face PSD în sănătate este război fulger, au anulat o parte din reformele începute de Vlad Voiculescu şi pregătesc un nou tăvălug. Mor oamenii cu zile în spitale, spitalele sunt focare de infecţie, nu mai există un medicament pentru epilepsie, iar Ministerul Sănătăţii nu a avut nici o reacţie, bugetul de investiţii al Ministerului Sănătăţii a scăzut cu 44%”, a spus Ungureanu.


Un alt protestatar a afirmat că propune înlocuirea mesajului #Rezist cu #Luptăm, pentru că s-a săturat doar să reziste în timp ce guvernaţilor nu le pasă de proteste.

Protestatarii au pornit într-un marş spre cartierul Mărăşti, urmând să se întoarcă în Piaţa Unirii.


În jurul amiezii, tot în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca circa 15 părinţi cu copii au organizat un protest de educaţie pentru noua generaţie, nemulţumiţi de criticile aduse pentru faptul că şi-au adus copiii la proteste.

abonare newsletter