Actualitate

DOCUMENT SURPRIZĂ trimis de Grindeanu la Parlament

Sorin Grindeanu a transmis la Parlament un aviz favorabil pentru aprobarea ordonanţei fostului executiv privind rectificarea bugetară, ]n vreme ce la iniţiativa lui Liviu Dragnea parlamentarii PSD au făcut comisie de anchetă ca să caute cele 10 miliarde, care ar lipsi din bugetul Guvernului Cioloş.

Sorin Grindeanu Sorin Grindeanu

În documentul transmis Parlamentului sub semnătura lui Grindeanu se scrie negru pe alb că „se susţine proiectul de lege în forma adoptată de Guvern”, la rubrica punct de vedere asupra proiectului de lege pentru aprobarea OUG 89/2016, prin care s-a făcut ultima rectificare bugetară de către Guvernul Cioloş. Documentul a fost transmis la Parlament pe data de 3 februarie, la două săptămâni după decizia ca în comisiile de buget să se verifice cum s-a făcut rectificarea. Cu toate acestea, parlamentarii şi-au continuat „ancheta”, dând un raport pe 14 februarie, în care susţin că nu se justifica rectificarea pozitivă.
“Lucrările la comisia de anchetă s-au finalizat. Nu găseşte nimeni gaura lui Dragnea. Comisia la care am participat şi eu pare un exemplu clasic de comisie “de tăiat frunza la câini". A fost o excelentă fumigenă pentru ca PSD să-şi pună în practică planul. În mod deliberat au distras atenţia opiniei publice printr-o comisie în care peste 30 de oameni serioşi au pierdut timpul. Pentru că, în cele din urmă, Guvernul Grindeanu-Dragnea a arătat, potrivit unor documente oficiale transmise comisiei, că susţine cele două rectificări bugetare ale guvernului Cioloş’’, a comentat senatorul PNL Florin Cîţu, într-un comunicat de presă.

Comisii: Nu se justifica o rectificare bugetară pozitivă

Comisiile reunite de buget au stabilit, pe 14 februarie, că gradul de realizare al indicatorilor nu justifica o rectificare bugetară pozitivă, nici în iunie, nici în noiembrie 2016, aşa cum a decis Guvernul Cioloş, a declarat, marţi, senatorul PSD, Viorel Arcaş.


''1,6 miliarde prognoză nejustificată de creştere a veniturilor, ceea ce impunea, suntem de aceeaşi părere şi cu cei de la Curtea de Conturi, că cele două rectificări în funcţie de gradul de realizare al indicatorilor respectivi şi în iunie şi în noiembrie nu justificau o rectificare pozitivă nici în iunie, nici în noiembrie'', a afirmat preşedintele Comisiei de buget, Viorel Arcaş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter