Actualitate

Trei oameni ai străzii din Cluj, bătuţi cu sălbăticie de un minor drogat. Unul dintre ei a murit

Trei oameni ai străzii au fost atacați cu violență de către un clujean, care a crezut că are în față trei saci de box și nu oameni. Unul dintre ei și-a pierdut ulterior viața.

Grigore Dunca se afla împreună cu alți doi prieteni, toți trei fiind oameni ai străzii, fără casă și fără familie. Umblau de la o ghenă de gunoi la alta, și adunau hârtie și sticle de plastic, materiale refolosibile care erau vândute la punctele de colectare.

Vineri seara, spun polițiștii, încărcați cu saci cu sticle de plastic, cei trei au decis să doarmă într-o ghenă de gunoi, a unui bloc situat în Cluj Napoca, pe strada Fântânele. La scurt timp, toți cei trei prieteni au fost atacați violent și bătuți cu bestialitate de către o persoană, care a rămas în prima fază neidentificată. ”Nimeni nu a auzit nimic. Toți trei erau la pâmânt cu multiple lovituri primite în zona capului și a corpului”, spune un polițist care a lucrat la acest caz, citat de evz.ro. Dunca a fost lovit cel mai tare, el nu și-a mai revenit în urma loviturilor primite.


La scurt timp de la agresiune, ceilalți doi prieteni ai lui Grigore Dunca și-au făcut culcușul în ghena de gunoi crezând că prietenul lor își va reveni.

Sâmbătă dimineața, Dunca răsufla cu mare greutate și se afla tot în stare de inconștiență. Prietenii bărbatului au decis să sune la poliție și să anunțe cum au fost atacați de un bărbat necunoscut care i-a bătut cu bestialitate și că unul dintre ei abia mai respiră. ”Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj cu multiple traumatisme craniene. De acolo a fost transportată la Clinica de Neurochirurgie unde a fost operată de urgență, dar în ciuda efortorilor depuse de medici, bărbatul a decedat”, mai spune polițistul.


Ancheta derulată pe repede înainte a indicat faptul că agresorul i-a lovit pe cei trei ”boschetari” fără milă. Polițiștii spun că Dunca a primit un picior în cap, în timp ce era aplecat, iar în urma acestei lovituri a fost proiectat în zidul ghenei de beton, unde a și rămas inconștient. Un al doilea bărbat fără adăpost s-a ales cu multiple coaste rupte și fisurate după ce agresorul l-a luat la pumni și picioare.

În cursul zilei de duminică, autorul a fost identificat cu ajutorul unor camere de luat vederi, aflate în apropierea blocului unde a avut loc tragedia. Polițiștii de la Investigații Criminale au avut un șoc să afle că autorul crimei este un tânăr de 16 de ani din Cluj-Napoca, Marius Coloji. ”Am stabilit că agresorul a consumat anumite tipuri de substanțe înainte de a produce agresiunea. Analizele toxicologice ne va spune ce anume a consumat”, mai spune polițistul.


Tribunalul Cluj a decis ca autorul acestei crime să fie arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de omor calificat și tâlhărie. Polițiștii susțin că după ce Coloji i-a ”executat” pe cei trei, le-a furat banii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter