Actualitate

ATENȚIE ȘOFERI! Ceață densă pe drumurile din Cluj!

Traficul rutier se desfășoară cu dificultate din cauza ceții dense, luni dimineață, pe drumurile din Cluj, informează un comunicat de presă al Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate și de starea carosabilului, să mărească distanța în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceață în condiții de vizibilitate scăzută) și să țină cont de faptul că pe timp de ceață depășirea este cea mai periculoasă manevră.

În afară de regulile obișnuite referitoare la circulația pe timp de ceață, trebuie avute în vedere și câteva recomandări specifice autostrăzilor, precum urmarea indicațiilor afișate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză, și mărirea distanței în mers între autovehicule.


De asemenea, polițiștii le recomandă conducătorii auto să nu oprească pe benzile de circulație și pe banda de urgență, iar în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, aceștia trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari.

Dificultăți sunt, din cauza ceții și în alte județe precum Constanța, Buzău, Brăila, Călărași, Vrancea, Iași, Botoșani, Galați sau Suceava.

Etichete: cluj ceata
abonare newsletter