Actualitate

UPDATE-Numărul protestatarilor a ajuns la Cluj la peste 30.000! GALERIE FOTO

Peste 30.000 de persoane au protestat vineri seara pentru a patra seară consecutiv, iar acum cer demisia cabinetului Grindeanu, precum și alegeri anticipate.

Grupul de protestatari, având inițial aproximativ 5.000 de persoane, a pornit în jurul orei 20,00 din centru și a străbătut arterele principale din jurul Pieței Unirii, care este punctul cel mai central al municipiului. Pe drum, pâlcuri numeroase de oameni s-a alăturat manifestanților. Astfel, numărul celor care protestau s-a înmulțit extrem de repede în această a patra seară de proteste organizate de la adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de urgență pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Manifestanții poartă pancarte inscripționate cu mesaje antiguvernamentale, cer demisia cabinetului Grindeanu, precum și alegeri anticipate.


De asemenea, protestatarii au adus cu ei trompete, goarne, porta-voci, scoțând zgomote puternice. La manifestare participă și grupuri de tineri care vin cu tobe, în care bat ritmuri alerte sau chiar anumite melodii.

Pe drum unii manifestanții au primit chiar și ceai cald. Patronul unui mic restaurant aflat pe traseul protestelor a scos în fața localului o masă și a pregătit 100 de litri de ceai și 500 de pahare. El a oferit trecătorilor și câteva zeci de felii de pizza.


Oamenii au adus cu ei și steaguri, pancarte cu diferite mesaje sau fotografii.

Manifestarea a fost organizată, ca de obicei, cu ajutorul mesajelor transmise pe internet, prin rețelele de socializare.


Participanții la miting sunt însoțiți de efective ale forțelor de ordine, care nu au avut însă parte de incidente și nu au trebuit să intervină la manifestațiile din ultimele zile.

Echipaje ale Serviciului de Poliție Rutieră Cluj-Napoca au fost, de asemenea, amplaste pe traseul pe care îl traversează coloana de manifestanți, pentru a bloca traficul acolo unde el se intersectează cu oamenii care mărșăluiesc și care ocupă în drumul lor toată lățimea carosabilului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter