Actualitate

Tânăr arestat pentru comercializare de droguri. Metoda ingenioasă prin care a păcălit oamenii legii

Un bărbat de 36 de ani a fost arestat pentru 30 de zile după ce a fost prins în flagrant în timp ce oferea spre vânzare droguri.

În ajunul Crăciunului, procurorii DIICOT Sălaj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Vița Ionică, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc,  introducere în ţară fără drept de droguri de risc şi consum illicit de droguri de risc.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, inculpatul Vița Ionică, în vârstă de 36 de ani, a comercializat cantităţi insemnate de cannabis şi rezina de cannabis, respectiv droguri de risc unor tineri de pe raza judeţelor Caras Severin, Satu Mare, Cluj, Alba si Salaj contra unor sume cuprinse între 30000-50000 lei/ kilogram. În urma cercetărilor efectuate în cauză a  rezultat faptul că în cursul anului 2016, inculpatul  Vița Ionică a achiziționat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau  introduse în țară și vândute la prețuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată. Din cercetări a rezultat că aceste cantități de droguri care erau introduse în țară prin intermediul autoturismelor second-hand erau valorificate  unor persoane de pe raza județelor Caraș Severin, Alba și Sălaj.”, susţin procurorii DIICOT.


În 23 decembrie, inculpatul Vița Ionică a intrat în țară cu un  autoturism înmatriculat în Spania,  prin punctul de frontieră Cenad, judeţul Arad, având disimulat în spațiul destinat roții de rezervă cantitatea de aproximativ 600 grame hașiș.

Procurorii susţin că la aceeaşi dată, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din orașul Teiuș, procurorii  DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, l-au surprins în flagrant pe inculpatul Vița Ionică în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 lei.


În 24 decembrie, Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Vița Ionică pentru o perioadă de 30 de zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter