Actualitate

Tramvaie colorate pe străzile din Cluj

De joi, 8 decembrie, va intra în circulație tramvaiul pictat de către artista Ocu, în cadrul proiectului “tramvaie colorate”, câștigat la Com'on Cluj 2016 de către artiștii Kero și Ocu.

Tinerii artiști propun un proiect masiv de reîmprospătare vizuală a tramvaielor vechi din Cluj-Napoca prin artă. În acest sens, artiștii transformă tramvaiele într-o galerie pe roți.

“Prin această inițiativă punem la dispoziția populației clujene opere de artă accesibile tuturor claselor sociale; arta este o necesitate nu un lux. Pe de altă parte proiectul nostru reprezintă un «short-cut la cultură». Lucrările mele fac trimitere la automatismele mentale, bine înfipte în creier, pe care le considerăm ale noastre, dar ele sunt de fapt niște «normalități» impuse de societate. Constientizând această realitate, încerc să nu îmi pun singură limite, experimentând diferite medii pentru a gasi cel mai potrivit mod de exprimare.  Prin arta mea, redau pattern-uri care abstractizează modelele sociale pornind de la cele de bază până la cele mai complexe, în care societatea se încadrează perfect“ , spun artiştii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter