Actualitate

Ce performanţă a reuşit clujeanul Daniel Varga, cel care a reprezentat România la Dubai Spartan Race? – GALERIE FOTO

Clujeanul care a reprezentat România la Dubai Spartan Race din Oman a obţinut rezultate foarte bune în cadrul competiţiei, fiind pe primele locuri. Astfel, a primit o invitaţie de la organizatori pentru următoarea cursă.

Clujeanul, care în prezent este profesor de educaţie fizică şi sport la o şcoală din Oman, a reuşit să se claseze în top la toate cele trei categorii la care a participat.

La grupa sa de vârstă 30 – 35 de ani Daniel Varga s-a clasat pe locul 3 din 133 de participanţi. La categoria “bărbaţi” pe locul 8 din 600 de participanţi, iar la categoria “general” (bărbaţi şi femei) pe locul 9 din 860 de participanţi.


Daniel Varga recunoaşte că i-a fost greu în timpul competiţiei.

“Cursa a fost grea, dar am trecut cu bine peste ea. Am reuşit să o duc până la capăt. Am fost în mare formă. Am făcut un timp foarte bun, la care nu mă aşteptam: 56:08 min”, a declarat Daniel Varga.


Pentru că a obţinut rezultate atât de bune a primit din partea organizatorilor o invitaţie pentru următoarea cursă.

“Următoarea cursă la care o să particip o să fie în Sharja, Emiratele Arabe. Cursa se va desfăşura în deşert. La această cursă o să particip invitat de organizatori după timpul bun scos. Cursa va avea loc în 18 noiemrbrie”, a precizat Varga.


Sportivul spune că foarte mult a contat sprijinul pe care apropiaţii i l-au oferit, în mod special suportul soţiei sale.

“Îi mulţumesc familiei mele şi prietenilor, dar în mod special soţiei mele Maria, că au fost alături de mine pe tot parcursul cursei”, a concluzinat Varga.


Cursa la care a participat clujeanul a constat în parcurgerea unui traseu de 5 kilometri pe care organizatorii au montat diferite obstacole.

Daniel Varga a fost nevoit să treacă prin bazine cu nămol, peste garduri de trei metri, să se tragă pe coate 200 de metri sub sârmă ghimpată, să se caţere, să arunce cu suliţa la punct fix, să alerge cu saci de nisip în spate sau să trecă un bazin cu gheaţă.


Cel mai mare pericol la care s-a expus clujeanul a fost căldura excesivă.

Daniel Varga a fost singurul român care a participat la Dubai Spartan Race. La competiţie au participat sportivi din foarte multe ţări, printre care Oman, Filipine, Emiratele Arabe, Qatar, Bahrain, SUA sau Anglia.

Clujeanul a povestit şi cum a ajuns să predea educaţia fizică la arabi şi spune că cel puţin pentru moment planuri de întoarcere în ţară nu are.

„Hotărârea mea de a deveni profesor a fost luată rapid. După absolvirea facultăţii am primit ofertă de lucru ca profesor în Oman, neştiind unde se află această ţară. După mai multe consultări am hotărât că trebuie să schimb ceva. Primele luni a fost îngrozitor aici. Umiditatea este foarte mare şi în compensaţie cu căldura sporea senzaţia de disconfort. Au fost zile când temperaturile au ajuns şi la 60 de grade Celsius. Cu căldura m-am obişnuit, îmi e greu puţin şi acum, dar trec peste tot şi toate. Arabii de aici, din Oman, au o părere foarte bună despre români, sunt nişte oameni deosebiţi. Aş alege meseria de profesor la fel ca atunci, mai ales să lucrez cu copiii, este un lucru minunat. Planuri de întoarcere în ţară încă nu am pentru că este bine aici”, a spus Daniel Varga.

Cine este Daniel Varga?

Daniel Varga are 33 de ani. A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Babeş – Bolyai. A fost subofiţer în cadrul Jandarmeriei Cluj, iar din 2008 este profesor de educaţie fizică şi sport la o şcoală internaţională din Oman, Muscat.

Etichete: clujean rezultate
abonare newsletter