Actualitate

Un tigru a evadat de la Grădina Zoologică din Sibiu şi s-a plimbat nestingherit prin oraş

Un tigru a scăpat de la grădina zoologică din Sibiu şi a fost împuşcat după ce a atacat echipele care trebuiau să îl prindă.

Dupa ce a evadat, tigrul a fost localizat în pădurea din apropiere de Răşinari. Apoi, animalul a fost văzut, în jurul orei 12.00, în cartierul Valea Aurie, pe strada Calea Poplacii, iar 18 persoane au fost evacuate din zona. Tigrul a atacat echipele care trebuiau sa-l prinda si a fost impuscat si omorat in apropierea Gradinii Zoologice in padure, au anuntat autoritatile.

Se pare ca persoana atacata a fost medicul veterinar care trebuia sa tranchilizeze animalul, iar unul dintre vanatori a tras cu o arma de foc, omorand tigrul. In momentul in care animalul a evadat, politia a avertizat populatia, prin megafoane, sa evite zona Gradinii Zoologice si a Muzeului National Astra din Padurea Dumbrava. Totodata, scolile din zona au primit instructiuni sa nu lase copiii sa plece din cladire dupa terminarea orelor, pana nu va fi prins tigrul.

Tigrul a scapat de la zoo dupa ce unuia dintre ingrijitori i s-a facut rau si a lesinat in timp ce era in apropierea custii deschise a animalului. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ca tigrul a scapat "dintr-o eroare umana".

Etichete: sibiu
abonare newsletter