Actualitate

Primăria construieşte un spaţiu de joacă pentru câini o dată la doi ani

Primăria a făcut doar lucru de mântuială când a amenjat spaţiile de joacă pentru câini îngrădite ? Proprietarii au mai multe de reproşat referitor la felul în care arată aceste spaţii.

După ani de zile în care nu s-a făcut nimic pentru câinii cu stăpân din Cluj-Napoca, Primăria a început să se arate preocupată de soarta acestora. Anul trecut s-a aprobat regulamentul privind accesul câinilor cu stăpân pe domeniul public, iar în urmă cu două luni, autorităţile locale au amenajat un spaţiu de joacă în cartierul Gheorgheni, Parcul Detunata. Deşi la prima vedere lucrurile sunt frumoase, proprietarii de câini consideră că spaţiul respectiv nu este îngrijit cum trebuie, coşurile de gunoi sunt insuficiente.

Porţile spaţiului de joacă nu se închid bine

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de modul în care a fost amenajat spaţiul din capătul liniei de troleibuz 3, tot în cartierul Gheorgheni. “Revin cu problema veche a parcurilor de câini şi amenajarea proastă a acestora. Am petrecut azi mai bine de 20 de minute încercând să sun oriunde (Rosal, care m-au trimis la Brantner care m-au trimis către Primărie) încercând să rezolv multiple probleme. În urma lucrărilor de modernizare a parcului din capătul liniei 3/Cartodrom, cartier Gheorgheni, muncitorii lasă mereu gardul coborât în zone unde nu avem acces, acestea nu sunt semnalizate, astfel încât căţeii noştri reuşesc să fugă în stradă, observând asta destul de târziu. Ieri mi s-a întâmplat şi mie şi garantez că este un sentiment oribil să-ţi iei câinele din mijlocul unei intersecţii aglomerate, speriat. Din păcate nu este pentru prima dată, în urmă cu câteva luni, alt căţel a fugit, acesta fiind lovit de maşină”, a scris Ilinca Zarinschi, într-o reclamaţie postată pe un site pentru sesizări şi reclamaţii adresate conducerii Primăriei Cluj-Napoca.


Coşuri de gunoi insuficiente şi iarbă mai mare decât câinii

La două luni după amenajarea spaţiului din Parcul Detunata, Primăria a realizat un video de prezentare. “Un lucru care ne deranjează este faptul că în timp ce video-ul de prezentare pentru parcul de căţei Detunata este aşa frumos, noi nu avem loc în coşurile de gunoi pentru a arunca săculeţii cu dejecţii. Tot din interiorul parcului, menţionez problema ierbii. Nimeni nu vine să întreţină spaţiul şi aici nu fac referinţă la curăţenie (pe care o întreţinem noi) ci la tunsul ierbii care de multe ori depăşeşte înălţimea căţeilor”, a mai spus Ilinca Zarinschi.

Un singur spaţiu la doi ani

Pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc au fost cuvinte de laudă pentru realizarea spaţiului pentru câini din Detunata, dar şi multe critici care arată de fapt situaţia reală. “Mi-ar plăcea să spun super. Însă, dacă luăm în considerare promisiunile care s-au făcut în cadrul grupului de lucru pentru noul HCL pentru câini, spun că era de bun simţ să apară mai multe, nu unul singur la 2 ani de la promisiuni. Sunt curios dacă s-a ţinut cont şi de discuţiile de atunci referitoare la cum ar trebui amenajat/dotat un astfel de spaţiu”, a scris George Mosoia pe pagina primarului.


Alţi clujeni au solicitat locuri pentru căţei şi în celelalte cartiere, unde nu există spaţii îngrădite pentru patrupede.

Ultimele Stiri
abonare newsletter