Actualitate

Consilierul local care nu ştie străzile din administrarea Primăriei - GALERIE FOTO

Strada Triajului se află într-o stare deosebit de rea şi 40 de familii din Cluj-Napoca circulă zilnic pe ea. De opt ani de zile locuitorii din zonă se tot chinuie să rezolve situaţia juridică a străzii.

„Fuga de responsabilitate este o conduită în primăria Cluj-Napoca și cu siguranță că dialogul instituțional trebuia realizat acum 8-9 ani. În acest moment 40 de familii își respectă angajamentele de cetățeni ai municipiului Cluj-Napoca însă primarul Emil Boc nu este interesat de subiect. Emil Boc spune că nu poate face nimic în cazul acestei străzi din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan, a venit la sfârșitul anului trecut în sprijinul oamenilor cu câteva mașini de piatră, un buldoexcavator și un cilindru pentru tasare pentru a nu-i lăsa izolați de Cluj-Napoca. Această stradă nu reprezintă doar drama  «off-road» a celor 40 de familii din Cluj-Napoca, ci și îngreunarea accesului la Cheile Baciului, o arie protejată de interes național (chei săpate în calcare eocene, cu o deosebită importanță geologică) ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată parțial pe teritoriul administrativ al orașului Cluj-Napoca însă abandonată total de Emil Boc” a declarat consilierul local Horia Nasra, președinte interimar al PSD Cluj, într-un comunicat de presă.

Ceea ce nu ştie Horia Nasra este faptul că strada are o situaţie juridică special, strada neaparţinând Primăriei Cluj-Napoca.


Monitorul de Cluj a mai scris despre problemele de pe strada Triajului, Depoului şi Badea Cârţan, şi ele aflate într-o situaţie groaznică. Primăria spune că sarcina întreţinerii străzilor aparţine administratorului, adică Ministerului Transporturilor prin Compania Naţională de Căi Ferate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter