Actualitate

Împrejurimile Pieţei Mihai Viteazu: gunoaie, oameni nevoiaşi, furturi din buzunare – GALERIE FOTO

Împrejurimile Pieţei Mihai Viteazu din centrul oraşului au ajuns să poată fi comparate cu periferia. Mizeria, oamenii care vând vechituri şi furturile din buzunare sunt la ele acasă în zona Piaţa Mihai Viteazu.

Poliţia pare incapabilă în faţa valului de infracţiuni minore şi a celor care-şi vând ilegal obiectele pentru a face un ban.

Recent, în perioada 10-12 august, poliţiştii au organizat mai multe razii, împreună cu Poliţia Locală, în zona Piaţa Mihai Viteazu şi pe străzile Argeş şi Piteşti.


„Acțiunea a avut drept scop  prevenirea furturilor din buzunare și genți, precum și depistarea și sancționarea persoanelor care desfășoară activități de comerț fără autorizațiile prevăzute de lege. În cele 3 zile, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.500 de lei, majoritatea fiind pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Pe de altă parte, la nici patru zile de la razia oamenilor legii, situaţia părea neschimbată.


„Centrul Clujului, oserul s-a mutat în Mihai Viteazul? Chiar nu are nimeni autoritate împotriva acestor «negustori»? Care pe lângă faptul că «înfrumuseţează» oraşul cu şi mai multe gunoaie, mai şi consumă alcool şi înjură ca la uşa cortului. Centrul Clujului, ora 16:00, 16.08.2016, Piaţa Mihai Viteazul...plin de gunoaie. Frumos la Cluj?”, a spus nemulţumită Ana Bonda pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc, lângă două fotografii care arată mizeria din faţa Pieţei Mihai Viteazul.

Cu toate acestea poliţiştii susţin că raziile vor continua.

Ultimele Stiri
abonare newsletter