Actualitate

Incursiune în universul UNTOLD: brăţări, băuturi, acces, obiecte interzise sau transport

Organizatorii UNTOLD anunţă că ediţia din acest an va fi mult mai spectaculoasă ca cea de anul trecut: scena va fi mai mare, spetacol de lumini va fi impresionant şi etapele pentru a deveni un transilvănean adevărat sunt doar câteva din „picanteriile” pregătite de organizatori.

Porțile Tărâmului Magiei și a Nopții se deschid în mai puțin de 72 de ore. UNTOLD 2016, cel mai așteptat eveniment muzical al anului din România, aduce în acest an pe aceeași scenă Top 5 DJ ai lumii,  Armin Van Buuren, Tiesto, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike și Martin Garrix. În perioada 4-7 august peste 150 de artiști internaționali vor urca pe scenele UNTOLD festival.

Măsurile de siguranţă au fost suplimentate faţă de anul trecut. “Cel puțin eu personal sunt convins că festivalul va fi probabil cel mai sigur loc în care s-ar putea afla un cetățean obișnuit în acea perioadă în România. Accesul se va face dintr-o singură direcție, dinspre Opera Maghiară, numărul porților de acces a fost suplimentat, există și supraveghere video. Din punctul de vedere al evacuărilor respectăm cele mai înalte standarde, cu ISU am hotărât măsuri suplimentare și vor fi consturite rampe suplimentare de evacuare din stadion, am adus un sistem omologat din Transilvania, e din punctul meu de vedere supradimensionat, am luat măsuri cum în afară nu se iau nici la stadioane cu capacitate de 80.000 de persoane. S-au luat toate măsurile posibile” , a spus directorul UNTOLD, Bogdan Buta.


Bogdan Buta a anunţat că echipele au fost suplimentate astfel încât participanţii la festival să nu aibă neplăceri cum ar fi statul la coadă. De asemenea, un punct subliniat de acesta se adresează domişoarelor: doamnele și domnișoarele să evite tocurile foarte subțiri sau foarte înalte.

“Față de anul trecut producția va fi mult mai spectaculoasă, de la dimensiunea scenei care e mai înaltă și mai lată – o deschidere de 120 metri. Vom avea un spectacol impresionant. Biletele vor fi schimbate în brățări de acces începând de miercuri de la ora 14 la corturile din fața intrării la festival dinspre Opera Maghiară. Anul acesta am supradimensionat echipele față de anul trecut ca să facem față creșterii numărului de participanți. Nu va fi permis accesul în zona festivalului cu ghiozdane, rucsaci sau genți. Doamnele și domnișoarele să evite tocurile foarte subțiri sau foarte înalte”, a concluzionat Buta.


Organizatorii susţin că băuturile răcoritoare vor costa 6 lei, o bere la draft 7 lei şi una la doză 8 lei.

“Avem pregătite 20.000 de carduri și 20.000 de brățări pentru plățile în festival.  Am lansat un concept în premieră în România pentru un festival, Untold Travel Experience, vrem să le oferim festivalierilor o variantă cât mai comodă și inedită de a ajunge la festival, în care să înceapă să simtă experiența Untold de când pornesc spre Cluj-Napoca. Avem pregătit un avion mare, un Boeing care pleacă de la București spre Cluj, e o cursă o dată în viață. Din cele mai importante orașe din țară pornesc autocare speciale personalizate. Băuturile răcoritoare vor costa de la 6 lei, berea la draft – 7 lei, la doză – 8 lei. Cele mai scumpe long drinks-uri vor fi 18 lei”, a spus Adrian Chereji, director de marketing și comunicare.


Check In şi accesul în festival

Preschimbarea biletelor în brățara de festival se face începând cu data de 3 august la zona de check in, de la singura intrare in festival, amplasată în Parcul Central dinspre Opera Maghiară. Aceasta este singura zona in care festivalierii pot schimba biletele sau abonamentele in brățări. Cei care doresc să-și achizitioneze bilet de 1 zi in perioada festivalului pot să o facă de la cele 5 case de bilete de la intrarea in festival. 

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, poșete, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți Participanți.


Este permis accesul cu: medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică. De asemenea este permis accesul cu borsete și steaguri susținute de bețe telescopice. Pentru întreaga listă de obiecte permise și interzise, atât în perimetrul festivalului, cât și în campingul UNTOLD, participanții pot consulta site-ul www.UNTOLD.com.

PRODUCȚIA FESTIVALULUI UNTOLD

Peste 5.000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1200 sunt voluntari, un număr mult mai mare decât la prima ediție. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 200 de camioane necesare pentru transportul logistic, peste 350 de toalete suplimentate față de cele oferite de infrastructura locațiilor. Scena principală, URSUS UNTOLD ARENA, este mult mai mare decât cea de anul trecut, are 28 de metri înălțime și peste 120 de metri baza. Puterea instalată de energie electrică la mainstage depășește 2500 kw, asta înseamnă consumul lunar de energie a 5 comune mari din România.  La această scenă au fost folosite nici mai mult și nici mai puțin de 35 km de cabluri electrice, de fibră optică și de semnal sunet și video. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 8 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor, s-au adunat peste 800 de ore de muncă a peste 15 ilustratori ce au contribuit la crearea universului UNTOLD din acest an.


Restricții de circulație

Pentru buna desfășurare a festivalului, s-a decis închiderea temporară a circulației pe următoarele străzi:

Aleea Stadion - din 30 iulie 2016, ora 01:00 până în 9 august 2016, ora 22:00;

str. George Coșbuc, de la str. Splaiul Independenței până la intersecția cu str. Cardinal Iuliu Hossu - din 2 august 2016 ora 01:00 până în data de 8 august 2016 ora 23:00;

str. Splaiul Independenței - de la podul Garibaldi până la intersecția cu pod Napoca - din data de 2 august 2016, ora 01:00, până în data de 8 august 2016, ora 23:30;

str. Splaiul Independenței, de la podul Garibaldi până la intersecția cu str. George Coșbuc, cu excepția CTP - în data de 9 august între orele 00:00-23:00.

Se estimează o prezență la festival de peste 60.000 de persoane pe zi, prin urmare, pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentelor, este necesară restricționarea accesului public în zona Sălii Polivalente, a stadionului Cluj Arena, cât și în anumite părți ale Parcului Central “Simion Bărnuțiu”.

Extremitățile zonei cu acces restricționat sunt: străzile Uzinei Electrice, Aleea Stadion, George Coșbuc, Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independenței, clădirea Universității de Artă și Design și Clădirea Casino, din 2 august 2016 oră 23:00, până în data de 8 august 2016, ora 15:00.  (În același interval de timp, 4-7 august 2016, se desfășoară în Piața Unirii evenimentul Napoca Music Event, in parteneriat cu festivalul UNTOLD. Pentru buna desfășurare a evenimentului, circulația rutieră va fi închisă pe latura de vest a Pieței Unirii, din data de 2 august, ora 1:00 până la data de 9 august, ora 23:00.)

TRANSPORTUL PUBLIC

CTP Cluj-Napoca S.A. va opera următoarele modificări de programe și trasee, ca urmare a restricționării circulației rutiere în zona Parcului Central, pe perioada festivalului UNTOLD, în intervalul 02.08.2016 (ora 00:00)  – 09.08.2016 (ora 4:30):

Circulația tramvaielor pe liniile 101 și 102 se suspendă. Tramvaiele vor fi înlocuite în acest interval cu autobuze, care vor circula pe linia 101A (traseu deviat în ambele sensuri din Spl. Independenței,prin P-ța 14 Iulie – str. O. Goga – Spl Independenței- G. Baritiu -Str. Horea). Se suspendă stația Cluj Arena.

Linia 30 de autobuze va circula deviat, după cum urmează:

Dus: Din P-ța 14 Iulie, pe str. O. Goga – Spl. Independenței – G. Barițiu – P-ța M. Viteazul – Str. Cuza Vodă – B-dul 21 Decembrie 1989.

Întors: Din B-dul 21 Dec. 1989, pe Str. Reg. Ferdinand – G. Barițiu – Spl. Independenței – Str. O.Goga – P-ța 14 Iulie.

Linia metropolitană M26 va fi deviată din Spl. Independenței pe str. Garibaldi în P-ța 14 Iulie care va deveni capăt de linie.

Liniile urbane din vecinătatea Parcului Central vor fi suplimentate în perioada 04.08–07.08.2016.

Pe timpul nopții, în perioada 04.08–07.08.2016 (între orele 23:00–5:00) CTP va asigura transport de noapte în regim de curse speciale, pe următoarele trasee:

linia 6 de troleibuze: str. A. Vlaicu – str. Bucium;

linia 25 de troleibuze: str. Unirii – str. Bucium;

linia 30 de autobuze: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. A. Vlaicu;

linia 46 de autobuze: Cart. Zorilor – P-ța M. Viteazul;

linia M26 de autobuze: Florești Cetate – P-ța 14 Iulie.

În intervalul 23:00 – 04:00 frecvența pe liniile 6, 30, 46 va fi de aprox. 30 minute, iar pe linia 25 de 15 min. Între orele 04:00 – 05:00 frecvența va fi de 8-10 minute. Linia M26 de autobuze Florești Cetate – P-ța 14 Iulie va circula din oră în oră. În funcție de gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun, va fi suplimentat numărul autovehiculelor.

În jurul orei 04:00 când se estimează terminarea spectacolelor, mijloacele de transport de pe liniile 6 și 25 vor aștepta îmbarcarea călătorilor în stațiile Memorandumului, Spitalul de copii și Agronomia pe ambele direcții de mers (Mărăști și Mănăștur), iar pentru linia M26 în stația Sala Sporturilor.

Pe perioada Festivalului UNTOLD, tonetele de vânzare bilete și abonamente de pe strada Memorandumului și  Moților (Spitalul de copii și Agronomia) vor funcționa non stop. 

Titlurile de călătorie disponibile pentru transportul de noapte între orele 23,00 – 05,00 sunt:

Biletul de noapte, 1 călătorie, preț 3 lei, se achiziționează de la :

-conducătorul auto,

-personalul de control din stații,

-tonetele de vânzare bilete

-de la TVM-uri ( Apăsați pe ecran butonul virtual “ Alege bilete”. Din ecranul următor selectați butonul „Zona2 / Noapte”.  Incrementați de la butonul “+” numărul de bilete dorit. ).

Abonament pe toate liniile 1 zi, preț 12 lei, se achiziționează de la tonete.

Card nenominal*, pe toate liniile, 1 zi, preț 13 lei,  se achiziționează de la

* Cardul nenominal costă 3 lei și se plătește suplimentar față de prețul titlului de călătorie

Abonament pe toate liniile, 3 zile, preț 20 lei, se achiziționează de la tonete.

Abonament pe toate liniile, 1 săptămână, preț 41 lei,  se achiziționează de la tonete.

Parcări

Celor ce intenționează să vină cu mașina personală la festival au posibilitatea de a utiliza una dintre cele 3 alternative pentru parcare, gratuit sau cu plată, situate în proximitatea evenimentului. 

Varianta gratuită este cea a parcării de la SUN - 1000 locuri; amplasat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 142 (lângă intrarea în parcarea CORA). Cea mai apropiată stație de autobus este Stația Fântânele, iar pe cei ce doresc să parcurgă distanța până la festival pe jos, îi așteaptă o plimbare de 15 minute.

În centrul orașului se găsesc cele două parkinguri cu plată ce îi așteaptă pe festivalieri:

Parkingul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca - 382 de locuri de parcare. Adresa acestuia este strada Moților, nr. 3-5, la o distanță de aproximativ 5 minute de intrarea în festival.

Pentru intervalul orar 19:00-07:00 a zilei următoare, prețul total este 1 leu pentru 1 mașină în Parking-ul Primăriei. 

Parkingul Multiplex Leul - 400 de locuri.

Acesta este amplasat pe strada Ploiești, nr. 6-8, la 10 minute pe jos de locația festivalului. Prețurile pentru un loc de parcare sunt: 3 lei/oră, 15 lei/zi, 50 lei/4 zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter