Actualitate

Clujul, pe harta lumii la motociclism - GALERIE FOTO - VIDEO

Peste 2000 de pasionați de motociclete din toate colțurile țării și din 14 țări străine și-au dat întâlnire la cea de-a 19 întâlnire națională a motocicliștilor din România. Acoperiți de tatuaje, geci de piele și lanțuri, motocicliștii petrec timp de trei zile în Gilău deschiderea sezonului din acest an.

Întrunirea de la Cluj este una dintre cele mai așteptate adunări din România și nu numai. Dintre cei prezenți nu putea să lipsească unul dintre fondatorii asociației Transilvania Bikers MC 1990, Radu Zărnescu, asociație care a și organizat evenimentul.

Zărnescu trăiește pe două roți de 26 de ani. Acesta și-a adus aminte de începuturile sale din domeniul moto de după 1990 și de entuziasmul acelor zile.


„Exista șarmul acela postdecembrist de a face ceva și cred că am fost printre puținii norocoși din România, la noi se promova împrăștierea umană, și am avut norocul acesta să-i strângem la Cluj în 1990 pe majoritatea motocicliștilor și am format Transilvania Bikers. Am început cu întâlnirea în Cheile Turzii. N-am să uit niciodată în anii 1990 eram supranumiți de anumite publicații ca Mecca motocicliștilor. Cheile Turzii erau ca un vulcan viu. Era om lângă om. Erau motoare. Era nebunie. Tot fundul acela din Chei era plin de motocicliști, muzică, zgomot de motoare, era ceva extraordinar. Aceste întâlniri au adus străini în România și s-a făcut o tradiție din acest eveniment. Au poziționat Clujul și România pe o hartă a motociclismului internațional, deja se știe despre noi. Dovadă o face și faptul că acum avem cel puțin vreo 14 țări participante aici”, a declarat motociclistul Radu Zărnescu.

Străinii, încântați de peisajele din România

Nemții și austriecii s-au îndrăgostit de peisajele din România, povestește Zărnescu. Astfel, de la pasiune la afaceri nu a mai fost decât un pas. Motocicliștilor români li s-a propus să le fie ghizi prin România, iar nu după mult timp laudele n-au întârziat să apară.


„Relația cu ceilalți motocicliști din Europa este tot mai bună. Nu o să uit niciodată că prima dată când am reușit să aducem străini în Cheile Turzii prin 1998 au rămas surprinși de peisajele noastre, de ospitalitatea de care am dat noi dovadă, și mai mult ni s-a propus chiar niște afaceri. Să facem turnee prin țară cu cluburi de motocicliști din străinătate care-și doreau să vină în vizită în România. Și chiar au fost câteva sesiuni frumoase. Am avut feedback pozitiv din presa străină. În special Austria și Germania. Ei au cea mai puternică presă scrisă de specialitate în domeniul acesta moto din Europa”, și-a adus aminte Zărnescu.

Pasiunea pentru motociclete – pe viață

Radu Zărnescu are pasiunea pentru motociclete de mic copil. În prezent are patru motoare în valoare de 50.000 de euro, însă, marea problemă, spune acesta, este că nu mai are timp să se dea cu ele.


„Eu o să mă simt bine tot timpul între motocicliști la fel ca mine. Când te urci pe o motocicletă ai multe trăiri. Mie mi-a plăcut foarte mult când o motocicletă e pusă la punct să te poți juca cu ea, ai îndemânare bună, merge bine pe curbe. Asta tot timpul m-a încântat. Iarăși motocicletele care frânează bine. Toate astea însumate fac un moment foarte plăcut”, a concluzionat Radu Zărenescu.

„De motociclete mă voi lăsa numai dacă, Doamne ferește, voi avea un accident și nu mă mai pot mișca deloc” – Radu Zărnescu.

În timpul celor trei zile motocicliștii au ocazia să participe la diverse concursuri de îndemânare. De asemenea, concursul de motociclete custom a atras privirile celor prezenți, care au avut șansa să studieze de aproape bijuteriile pe două roți. Sâmbătă seara s-a încheiat cu  un concert rock într-o atmosferă încălzită de fete puse pe dezbrăcat.


abonare newsletter