Actualitate

Someșul devine un râu de plasmă

ParCURS URBAN este evenimentul pe care Scena Urbană îl propune clujenilor în seara zilei de duminică, 22 mai în cadrul Zilelor Clujului.

Someșul devine un râu de plasmă Someșul devine un râu de plasmă

Pentru a admira şi pune în evidenţă întreg parcursul Someşului în oraş, sfere luminoase vor fi lansate la intrarea acestuia în Cluj şi vor străbate cei peste 10 km ce pot şi trebuie să facă obiectul atenţiei şi interesului nostru.

Lumina întâlnește întunericul, focul plutește pe apă, curcubeul răsare noaptea de sub un pod, tulnicele răsună în centrul orașului, muzica arhaică se luptă pentru ritm cu toaca, gravitația ne duce de la baroc la jazz și percuție, iar jalea Mariei Tănase se îneacă în râsete din Timpuri Moderne cu Charlie Chaplin! Toate extremele se contopesc și transformă Someșul într-un râu de plasmă, transformând malurile într-o mare scenă urbană, iar pe noi, clujenii, în spectatori norocoși!


Intrarea Someșului în oraș va fi marcată de instalația “River Reflexions”, amplasată pe podul Bd. 1 Decembrie 1918.

Trecerea sferelor luminoase va fi anunţată în mod tradiţional în diferite puncte pe mal. Tulnicăresele din Avram Iancu, ne vor aminti un mod de comunicare specific zonei. Tulnicărese: Floca Argentina, Cândea Elena,Horvath Valeria, Petruţa Minerva, Pogan Minerva, Coroiu Maria, Drăgoiu Titiana, David Aurora, Mihon Daniela, Claudia Dumitrache, Cârja Georgiana


Deschiderea evenimentului are loc la 21.30 – trepte pe mal în zona ştrand Sun cu lansare sfere şi prezentare instalaţie “River reflections”. Clujenii mai pot participa la Toaca pe “Podul Albastru” lângă Parcul Babeş, melodii din repertoriul Mariei Tănase interpretate de Veronica Macarie Moldovan acompaniată de Pusztai Aladar şi Baciu Ion – în zona de promenadă înainte de podul Garibaldi, pe Podul Elisabeta – Trio baroc, în balconul palatului Berde: muzica arhaică. Sferele luminoase vor fi recuperate în zona centurii Apahida-Vâlcele.

Etichete: scena urbana somes
Ultimele Stiri
abonare newsletter