Actualitate

Pe final de mandat, Boc face iar parking în Hasdeu. Pe hârtie! Proiectul este adus în discuție din 4 în 4 ani

În 2012, Boc promitea că va face parking în Hasdeu, pentru studenți. Acum, la final de mandat, promite iarăși parking pentru studenți în Hasdeu. Același parking! Din 2012, Primăria tot construiește parkingul din Hasdeu, dar numai pe hârtie.

După ce patru ani, Primăria Cluj-Napoca nu a mișcat aproape nimic pentru construirea parkingului Hasdeu de pe strada Păstorului, marți, la ultima ședință de Consiliu Local subiectul a fost readus din nou în atenție. Pe final de mandat, Emil Boc și consilierii pot bifa că au făcut un pas înainte pentru realizarea parkingului.

În ședința de marți, au votat proiectul de hotărâre privind edificarea, finanțarea, administrarea și utilizarea obiectivului de investiții parking Hasdeu. Proiectul prevede aprobarea unui acord cu Universitatea Babeș Bolyai (partenerul Primăriei în această investiție), cu toate că în 2012 cele două părți au mai semnat un acord.


Abia după patru ani, Primăria a reușit să lămurească aspectele legate de devierea rețelelor subterane de pe terenul viitorului parking și chestiunile referitoare la proiectare.

Ideea construirii parkingului Hasdeu a fost lansată de Radu Moisin, în 2012, când a fost primar interimar, ulterior fiind adoptată și de primarul Emil Boc.


Parkingul ar urma să aibă 320 de locuri. “Datorită unui număr redus (insuficient) de locuri de parcare în incinta campusului universitar, studenții care dețin autoturisme sunt obligați de situație, cu încălcarea repetativă a regulilor elementare de circulație, să parcheze pe străzile adiacente – Hasdeu, Păstorului, Piezișă -până la zona pietonală – pe ambele direcții, pe trotuare și pe carosabil, reducând și deoseori blocând benzile de circulație și trotuarele”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ultimele Stiri
abonare newsletter