Actualitate

Razii în pieţele din Cluj, înainte de Paşte. Ce nereguli au găsit inspectorii - VIDEO

Polițiștii efectuează razii în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor Pascale, pentru combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare și băuturi alcoolice.

În cadrul raziei de marţi, 26 aprilie, din Piaţa Mărăşti au fost verificate 34 de firme, pentru neregulile depistate fiind aplicate 21 de amenzi, în valoare de peste 74.000 de lei.

Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 „privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor”, Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, O.G. 21/1992 „privind protecţia consumatorilor”.


„În urma verificărilor efectuate în piețele din Cluj-Napoca, s-a dispus confiscarea a 56 de kilograme de pește și produse din pește, 21 de kilograme de carne de porc și 2 kilograme de produse de patiserie. Acestea au fost retrase de la comercializare, specialiștii constatând că sunt improprii consumului uman, fiind etichetate necorespunzător. De asemenea, administratorii societăților în cauză au fost sancționați conform prevederilor H.G. 984/2005. În raziile efectuate marţi, 26 aprilie, au fost pe teren reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Cluj, Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj și Compartimentului Județean Cluj – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter