Actualitate

Haos în Florești - Un bloc nou va fi construit între alte două blocuri. Vecinii își vor putea da mâna peste balcoane

Peste 100 de familii care locuiesc pe strada Muzeul Apei din Florești vor fi afectate de construirea unui bloc pe o parcelă care desparte două blocuri deja ridicate. Spațiul dintre cele două blocuri deja existente și cel care urmează să fie ridicat este extrem de mic.

Peste 100 de familii de la ansamblurile de blocuri de pe strada Muzeul Apei numerele 22, 24, 26, 28, pe de o parte şi de la nr 14 pe de alta, protestează duminică, 10 aprilie, de la ora 18.00, în faţa ansamblurilor amintite, vizavi de ridicarea pe parcela care le desparte a unui bloc cu 3 niveluri, care ar urma să fie continuat în perspectiva apropiată cu alte 2 imobile.

Locuitorii spun că noul edificiu va priva în mod direct 15-20 de apartamente din ansamblurile învecinate de 60-80% din lumina soarelui de care beneficiau. După ridicarea celorlalte 2 blocuri creşte direct proporţional şi numărul apartamentelor afectate. Oamenii atrag atenția că în zonă nu există niciun loc public de joacă.


“În loc să amenajeze parcuri de joacă între blocuri - primăria alege să autorizeze alte blocuri între blocurile deja existente, ignorând minimul confort de locuire al comunităţii direct învecinate formate din peste 200 de adulţi sute şi peste 50 de copii. Interesul comunităţii respective este pus mai prejos, se pare, decât ale unor investitori – fără a exista măcar o consultare prealabilă. Atât aceşti copii, din  vecinătatea direct afectată, cât şi toţi cei 200-300 de copii şi tineri până în 16 ani din micro-cartierul Plopilor-Muzeul Apei, cu peste 2.000 de locuitori, din Floreşti, nu se bucură de niciun loc de joacă public, singurele astfel de spaţii fiind nişte improvizaţii de foarte mici dimensiuni, pe spaţii private, amenajate în disperare de cauză de diverşi locatari”, au declarat reprezentanții familiilor.

Specialiştii pe care i-au contactat, avocat şi inginer topograf, au constatat mai multe neconcordanţe în documentaţia de autorizare, pe care au consultat-o joi la sediul Primăriei. Am sesizat aceste aspecte, vineri, la arhitectul-şef al judeţului Cluj şi la Prefectura Cluj şi pregătim sesizarea instanţelor competente. Deşi considerăm că inadvertenţele constatate de specialiştii noştri pot duce la anularea autorizaţiei emisă în 25 februarie 2016, noii proprietari au demarat joi procedurile prealabile construirii, împrejmuirea terenului şi tasarea unei conexiuni cu drumul public de pe care se face accesul.


Primăria i-a asigurat anterior, verbal, că doreşte să realizeze pe parcela dintre blocurile ai căror locatari suntem locuri de joacă, însă în realitate se întâmplă contrariul. Autorităţile au refuzat sistematic solicitările locatarilor zonei de a se deplasa la faţa locului pentru a constata concret aceste lipsuri şi a dovedi că doresc găsirea unor soluţii de creştere a calităţii vieţii locuitorilor din comuna pe care o administrează.

Ultimele Stiri
abonare newsletter