Actualitate

Sotheby's A GAFAT INCREDIBIL după vânzarea unui tablou al pictorului clujean Adrian Ghenie

Englezii de la o mare casă de licitaţii au făcut o gafă după ce au vândut tabloul lui Adrian Ghenie cu 4 milioane de euro.

Cunoscuta casă de licitaţii „Sotheby’s”, cea care s-a ocupat de vânzarea tabloului artistului român Adrian Ghenie, a făcut o gafă incredibilă. După încheierea licitaţiei, în urma căreia taboul românului s-a dat cu nu mai puţin de 3.117.000 de lire sterline, pe pagina de Facebook „Sotheby’s” a fost postat un mesaj în care Ghenie a fost numit „artist maghiar”..

Greşeala a fost observată rapid de mai mulţi internauţi, care au criticat reprezentanţii „Sotheby’s” pentru lipsa de profesionalism: „Beautiful painting! Dar greşeala celor de la Sotheby’s este inadmisibila. I-a contactat cineva sa le atraga atentia ca au facut o greseala? Uneori genul asta de greseli se pot edita/corecta”.


După două ore de la mesajul iniţial, textul de pe Facebook postat de casa de licitaţii a fost editat, astfel încât Ghenie a fost numit „artist român”.

Lucrarea "The Sunflowers in 1937", de Adrian Ghenie, a fost adjudecată în licitație miercuri, la Londra, pentru suma record de 4 milioane de euro sau 3.117.000 de lire sterline, informează site-ul oficial al casei Sotheby's.


Pictura, inspirată de celebra lucrare a lui Vincent van Gogh — "Floarea soarelui", a fost vândută la un preț record pentru artistul român, peste dublul recordului său anterior de preț, apreciază cei de la Sotheby's.

"The Sunflowers in 1937", un ulei pe pânză de dimensiuni impresionante, a făcut parte din licitația "Contemporary Art Evening" și era estimată la 300.000 — 400.000 de euro.


Lucrarea face parte din seria artistului intitulată "Berlin Noir", prezentată în 2014 la Galeria Judin din capitala Germaniei. Seria "Berlin Noir" a avut ca inspirație campania de defăimare a artei din timpul celui de-al Treilea Reich — când unele opere, inclusiv cele ale lui van Gogh, au fost considerate "degenerate".

Etichete: londra uad cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter