Actualitate

Firmele care se ocupă cu deszăpezirea în Cluj, AMENDATE de Poliţie!

Poliţiştii au amendat firmele care se ocupă cu deszăpezirea din Cluj pentru proasta gestionare a situaţiei. Ieri seara, oraşul a devenit practic un imens patinoar, după ce firmele care sunt plătite să cureţe drumurile de zăpadă au întârziat scoaterea utilajelor pe drumuri.

Polițiștii rutieri au amendat firmele care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor publice, pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere a carosabilului.

De asemenea, nici şoferii nu au scăpat, iar pentru neregulile depistate în trafic, polițiștii au fost nevoiți să aplice 42 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate 60 de puncte amendă și 57 de puncte de penalizare.


Patru conducători auto, depistați în trafic la volanul unor autovehicule care nu aveau montate anvelope de iarnă, au fost sancționați contravențional. De asemenea, acestora le-au fost retrase și certificatele de înmatriculare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale în vigoare.

„Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers. Totodată, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante. Înainte de a porni la drum, recomandăm călătorilor să se informeze cu privire la condițiile meteo în vigoare pe traseul pe care îl aleg”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter