Actualitate

O clădire de pe bulevardul Eroilor, pericol pentru trecători. Bucăți de tencuială au căzut pe trotuar

Luni dimineața, dintr-o clădire de pe bulevardul Eroilor au căzut bucăți de tencuială. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Pompierii au intervenit la acest caz cu două mașini. “Am primit o solicitare privind niște elemente de tencuială care au căzut și altele care arătau că stau să cadă. Am intervenit cu două autospeciale, una de salvare la înălțimi și una cu autoscară și platformă. Colegii mei s-au urcat și au văzut că mai multe elemente de decor cu lungimea de șase metri erau susținute precare și în pericol să cadă”, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Cel puțin în ultimul an au fost înregistrate mai multe cazuri similare celui petrecut luni dimineața pe bulevardul Eroilor. În urmă cu câteva săptămâni, o tânără a fost rănită după ce un ornament de pe clădirea hotelului Continental i-a căzut direct în cap. Anul trecut, dintr-o clădire de pe Memorandumului s-au desprins bucăți de tencuială care au căzut pe o gheretă de flori.


Clădirile din centru se dărâmă bucată cu bucată deși Primăria Cluj-Napoca derulează programul Marea Refațadizare. Proprietarii clădirilor sunt obligați să repare fațadele imobilelor tocmai pentru a evita situații precum cea de ieri de pe bulevardul Eroilor. Până acum, foarte puține clădiri au fost reparate. Până în 2017, ar trebui reabilitate fațadele a aproape 1.000 de clădiri din centru.  

abonare newsletter