Actualitate

Cioloş, după ce a primit votul de ÎNCREDERE al Parlamentului: Veţi avea în guvern un partener deschis

Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a primit marți votul de învestitură în Parlament. S-au înregistrat 389 voturi "pentru", 115 "împotrivă" și 2 voturi nule.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat marţi, în faţa aleşilor, că noul guvern se va baza pe transparenţă în actul decizional, responsabilitate şi deschidere către dialog, acesta având datoria să înlăture cauzele tragediei de la Colectiv, mai ales corupţia.

În timpul dezbaterile, PSD, PNL, UDMR, UNPR şi minorităţile au anunţat că vor susţine Cabinetul, în timp ce ALDE şi PMP au spus că nu vor vota Guvernul. Fostul premier Victor Ponta a lipsit de la şedinţă. 


Dacian Cioloş le-a spus parlamentarilor, marţi, după ce Cabinetul său a primit votul de încredere, că Parlamentul va avea în guvern un ”partener permanent şi deschis”, el mulţumind pentru mesajul transmis de parlamentari prin acest vot.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi-a încheiat discursul din Parlament cu un citat al împăratului roman Marcus Aurelius, prin care cere Divinităţii puterea să schimbe ceea ce poate fi schimbat, răbdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat şi înţelepciunea de a distinge între cele două.

abonare newsletter