Actualitate

Doi englezi au ieşit în stradă la Cluj să protesteze: "Vă lipseşte cu desăvârşire..."

"Suntem aici nu doar pentru evenimentul de la Colectiv, ci și pentru corupție" spune Nick Dates din Bath, sud-estul Angliei și prietenul lui, David Whillen din Manchester - doi tineri care au venit în urmă cu 6 luni să se stabilească de tot în Cluj-Napoca. Cei doi au participat la protestul de miercuri seara din Piaţa Unirii.

foto Octavian Gui foto Octavian Gui

"Credem că în România există o nevoie masivă de transparență așa cum o avem noi în Marea Britanie, iar poporul român să expună orice fel de corupție pe care o sesizează și chiar să înlăture corupția la nivel de individ. Corupția trebuie scoasă la iveală și prin cât mai multe manifestări de acest gen, lucrurile se vor îndrepta", mai spun cei doi.

Englezii consideră că tot ce s-a întâmplat în acel club a fost complet ilegal, iar mai mult decât atât s-a observat organizarea proastă și lipsa de eficiență în administrația clubului.


"Această lipsă a eficienței la români" au observat-o și în oraşul de pe Someş, în modul de organizare al clujenilor cu privire la lucrările de reconstrucție ale drumurilor și a trotuarelor pentru trecători.

"Toată lumea umblă printre blocurile de pavaj și se chinuie să treacă prin nisip și printre bordurile în construcție. Așa ceva nu se întâmplă în UK unde orice lucrare desfășurată mai ales pe domeniul public este complet securizată și protejată cu garduri și pasaje ocolitoare create chiar pe șosea cu bariere și conuri fosforescente. Aici toată lumea se plimbă printre mașini de bună voie, nu există nici măcar semafoare provizorii care să dirijeze traficul în mod organizat pe timpul lucrărilor. Această lipsă de organizare prezentă în foarte multe domenii din România precum și procedurile de Health and Safety (sănătate și siguranță) care vă lipsesc cu desăvârșire duc această țară la rezultatele catastrofale asemenea celui de la Colectiv”, au mai spus cei doi.


Mesajul englezilor pentru România este că ţara trebuie să se ridice la standardele unei țări europene, iar ceea ce s-a întâmplat la București ar trebui să fie un apel de trezire.

Articol scris de Octavian Gui, student la Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter