Actualitate

Bandă de hoţi din locuinţe, reţinută pentru 24 de ore. Intrau în apartamente sub pretextul verificării instalaţiei de gaz

Oamenii legii i-au prins pe mai mulţi bărbaţi specializaţi în comiterea furturilor din locuinţe. Hoţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au dat mai multe spargeri în Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu.

sursa foto: ARHIVA sursa foto: ARHIVA

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore patru bărbaţi din Cluj şi Alba, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe.

Aceştia au pătruns în locuinţele a opt persoane din Cluj, Oradea şi Sibiu, sub pretextul verificării instalaţiei de gaz, de unde au furat bani şi bunuri.


La data de 16 octombrie, doi dintre cei implicaţi au fost prinşi în Cluj-Napoca şi reţinuţi pentru 24 de ore. Maşina cu care se deplasau aceştia a fost oprită în trafic de către poliţişti, iar în urma controlului efectuat, au fost găsite bijuterii din aur care ar fi fost furate, în aceeaşi zi, dintr-o locuinţă din Oradea.

În continuarea cercetărilor, la data de 2 noiembrie, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, alţi doi bărbaţi cu care au fost la furat.  


„În sarcina celor 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, au fost reţinute 8 furturi din locuinţe comise pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu total de circa 150.000 de lei. În urma prezentării celor patru în faţa magistraţilor, pentru trei dintre aceştia a fost dispusă măsura arestării preventive, iar faţă de unul s-a dispus măsura arestului la domiciliu”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.


Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Articol scris de Eliza Nuţu, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

abonare newsletter