Actualitate

Bărbați reținuți pentru 24 de ore, după ce au instalat dispozitive pe bancomate: 7 ATM-uri afectate

Polițiștii i-au prins pe doi bărbați care au comis mai multe furturi prin retrageri frauduloase din bancomate în mai multe județe din țară. La Cluj-Napoca, au încercat să fure bani din 7 bancomate.

Un bărbat de 26 de ani din Caraș Severin a fost arestat preventiv în cursul săptămânii trecute, după ce a fost identificat și reținut de către polițiștii clujeni pentru tentative de furt din bancomate. În continuarea cercetărilor, a fost identificată o altă persoană cu care a acționat bărbatul reținut.

Astfel, oamenii legii au reușit identificarea unui alt bărbat de 30 de ani din Caraș Severin, care a participat la infracțiunile de furt consumate sau rămase în fază de tentativă, comise de către bărbatul reținut pentru 24 de ore și arestat săptămâna trecută.


Ieri, 22 octombrie, cel de-al doilea bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

„În fapt, la data de 24 septembrie, cei doi ar fi încercat sustragerea unor sume de bani din 7 bancomate, prin aplicarea unor dispozitive confecționate artizanal în interiorul fantei de eliberare a banilor. Astfel, la efectuarea tranzacției, bancnotele eliberate ar fi rămas blocate în interior, ATM-ul fiind scos din uz. De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză ar fi fost implicați în peste 50 de fapte de retrageri frauduloase de numerar din ATM-uri de pe raza județelor Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Arad și Bihor”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.


Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter