Actualitate

A fost anunţată data OFICIALĂ a festivalului UNTOLD 2016

Biletele vor avea o politică de preț asemănătoare cu cea practicată în 2015, crescând progresiv, pe măsură ce se apropie festivalul sau sunt dezvăluiți artiștii care formează line-up-ul.

Ediția a doua UNTOLD Festival va avea loc în 4-7 august 2016.

Primele 5000 de bilete vor fi puse în vânzare vineri, la ora 18.00, doar pentru fanii pre-înregistrați, iar prețul unui abonament este 222 lei, plus taxe Eventim. Din punct de vedere al numărului de participanți, organizatorii se pregătesc pentru o ușoară creștere a traficului general pe cele patru zile de festival, estimând între 65.000 și 70.000 de participanți pe zi.


Perioada de pre-înregistrări pentru bilete și abonamente la UNTOLD 2016 a fost deschisă în urmă cu o lună și s-a bucurat de o receptivitate fantastică din partea fanilor. Peste 30.000 de fani și-au exprimat preferințele pentru line-up-ul ediției următoare.

Din punct de vedere al stilului muzical, UNTOLD va rămâne un festival mainstream în preponderență dedicat Electronic Dance Music, cu un line-up format din cele mai bine cotate nume ale momentului regăsite în topurile muzicale internaționale.


„Pe lângă asta, noutatea ediției următoare este faptul că vom încerca să mizăm și pe muzica și artiști live, chiar dacă va fi necesară pregătirea a două set-up-uri diferite de scenă și necesar tehnic, credem că va fi un plus apreciat de fani”, au declarat reprezentanţii UNTOLD.

Organizatorii festivalului au dezvăluit că Untold a fost nominalizat la “Best Major Festival”.


Organizatorii îşi propun să aducă îmbunătăţiri la ediţia următoare, atât în zona de categorii muzicale house, pop, dance music, cât şi în zona de tehnologie, calitatea sunetului. De asemenea, aceştia speră ca anul următor numărul participanţilor să crească cu 20% comparativ cu prima ediţie când target-ul a fost de aproximativ 240.000 de participanţi.

Pentru publicul fidel s-au pus deja la dispoziţie primele bilete.


Constantin Covaliu, unul dintre organizatori a menţionat: “Vor fi lansate primele 5000 de abonamente la preţul de 220 lei plus taxe, iar doritorii vor putea să-şi cumpere începând de vineri, 23 octombrie, doar dacă s-au înregistrat pe site” .

Organizatorii promit, la fel ca şi în prima ediţie, că vor fi prezenţi numeroşi artişti de top la nivel mondial. 


Artiştii care vor cânta anul viitor nu au fost menţionaţi, directorul general al festivalului, Bogdan Buta, evitând să răspundă la această întrebare “din motive economice”.

“Până nu încheiem negocierile, nu pot să răspund. Artiştii vor fi mai mulţi anul următor, cererea este destul de mare. Deja ne fac propuneri alţi artişti în legătură cu participarea la ediţia următoare. Unul dintre artiştii pe care fanii i-au cerut şi pe 2016 este Armin van Buuren, atât pot dezvălui”, a spus Buta.

Articol scris de Eliza Nuţu şi Adina Pentiuc, studente la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

abonare newsletter