Actualitate

Boc: “Moţilor e gata, dar ÎNCĂ SE LUCREAZĂ”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi că lucrările de reabilitare la Calea Moţilor vor fi finalizate până mâine prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt dar că, în continuare, circulaţia rutieră va fi restricţionată pentru că “pe stradă încă se lucrează”.

Emil Boc a anunţat că de vineri pe Calea Moţilor “se va putea circula pe două straturi de asfalt”, dar totuşi “în zonă mai sunt lucrări care restricţionează traficul”.  

“În acest moment pe strada Moţilor mai avem de turnat, pe tronsonul de la Coşbuc până la Mărginaşă, al doilea strat de asfalt şi atunci practic pe tot tronsonul Moţilor avem două straturi de asfalt, fiind vorba doar de a mai trage ultimul strat de asfalt la sfâşitul lucrării când sunt terminate toate trotuarele, toate bordurile montate, toţi stâlpii de iluminat să fie tăiaţi cei vechi şi montaţi cei noi. Cu alte cuvinte în luna noiembrie va avea loc turnarea ultimului strat de asfalt. Dar până atunci, evident se va putea circula. Practic, de mâine pe toată strada Moţilor se va putea circula pe asfalt cu două straturi. Noi ne propusesem să ajungem în 15 octombrie cu tronsonul până la Mărginaşă cu două straturi de asfalt, am reuşit să terminăm în jurul datei de 1,2,3 octombrie. Râmân în continuare lucrările la trotuare, la borduri, la schimbarea stâlpilor de iluminat, plantarea pomilor şi pavarea trotuarelor cu granit aşa cum este pe Memorandumului sau pe Avram Iancu. În continuare vor fi lucrări pe strada Moţilor în vederea finalizării în întregime a străzii”, a declarat Emil Boc la un post de radio.


Primarul Clujului a mai spus că şi pe celelalte străzi din municipiu, Avram Iancu şi Horea, încă se lucrează.

“Pe Avram Iancu se mai lucrează la finisajele de la Cimitir şi de la câteva guri de canal, în rest, strada este circulabilă, nu sunt probleme. Şi pe Horea, strada este circulabilă, se lucrează doar la trotuare, termenele de finalizare sunt într-adevăr sfârşitul anului. Noi am luat aceste termene intermediare, încercând ca partea de carosabil să o dăm cât mai repede în folosinţă cu putinţă pentru a se putea desfăşura bine anul şcolar. Şi pe Moţilor am reuşit înainte de 15 octombrie să avem două straturi de asfalt. Este oarecum partea plină a paharului. Partea goală a paharului este că sunt încă lucrări care restricţionează traficul. Este bine ca cei care ocolesc în continuare Moţilor să o facă fie pe Frunzişului sau prin Grigorescu sau prin Parcul Mare sau Splaiul Independenţei, sunt soluţii alternative la strada Moţilor pentru că lucrările vor continua”, a mai spus edilul.


Boc recunoaşte că unele termene în ceea ce priveşte reabilitarea străzilor nu au fost respectate.

“Toate aceste lucrări au fost pornite conform graficului realizat împreună cu ceilalţi deţinători de utilităţi. Electrica, E-ON Gaz, reţeaua de canalizare, apă, toate aceste regii nu ţin de Primărie. Cu toate aceste companii noi ne-am pus de acord şi am făcut un grafic astfel încât prima dată să intre cei cu cablurile în subteran, după aceea schimbarea conductei de gaz, conductei de apă, schimbarea cablurilor de deasupra, Electrica şi mutarea lor în subteran, după care vine Primăria şi lucrează cu trei straturi de asfalt, pavare şi aşa mai departe. Din nefericire, lucrările acestea durează, pentru că înlocuirea unei ţevi de gaz sau apă nu este o lucrare care se poate face de pe o zi pe alta, plus că au mai apărut şi în şantier alte probleme legate de spargerea altor conducte şi dificultăţi tehnice. Noi tot anul am avut aceste lucrări, unele termene au fost respectate, altele nu. În al doilea rând, acum au venit banii europeni. Era foarte simplu pentru mine să nu utilizez banii europeni, să nu încep lucrările în centrul Clujul, să nu deranjez şi în anii următori trebuia din banii clujenilor să acoperim aceste lucrări. Conductele de apă tot trebuiau schimbate, străzile tot trebuiau asfaltate că erau petice şi petice. Anul acesta o facem gratis pe bani europeni, de aceea nu am renunţat asumându-mi acest risc de a fi criticat, de a fi înjurat de multă lume, dar încă o dată îmi cer scuze clujenilor pentru deranj, dar nu aveam alternativă”, a mai spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter