Actualitate

Maraton de evenimente culturale la Cluj marca TiMAF

Festivalul Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania (TiMAF) dă joi startul, la Cluj, unei întregi luni de manifestări culturale, din care nu vor lipsi evenimente precum „cea mai mare petrecere de Haloween din Transilvania”, dar şi reîntâlniri ale publicului cu artişti ca Tudor Chirilă sau Michael Flatley.

Lansat sub sloganul „Let's get ARTivated”, festivalul îşi doreşte să aducă arta în toate formele ei mai aproape de clujeni, susţin organizatorii.

„TiMAF 2015 presupune în acest an evenimente care să implice mai multe categorii de public, de la cel matur, consumator de evenimente culturale, până la cel nespecializat. Evenimentele de anul acesta vor cuprinde mai multe sfere ale artei: muzică, dans, literatură, teatru, publicitate, modă, precum şi interfeţe ale acestora”, se arată într-un comunicat.


Unul dintre evenimentele principale ale festivalului este spectacolul de dans „Lord of the Dance”. Michael Flatley prezintă la Cluj-Napoca noul show „Dangerous Games”, o abordare inedită şi neaşteptată, în care coregrafia, efectele vizuale şi luminile te introduc într-o lume mitică şi captivantă.

TiMAF aduce şi două spectacole de teatru, în premieră pentru Cluj-Napoca. Astfel, în cadrul festivalului, publicul îl va putea vedea pe cunoscutul actor şi cântăreţ Tudor Chirilă, în spectacolul de „Coada”. Un al doilea eveniment teatral va prilejui clujenilor întâlnirea cu un nou concept de teatru de cafenea, alături de Dana Rogoz.


Potrivit organizatorilor, anul acesta „kilometrul 0” al festivalului este pavilionul „Concept Space” situat pe Bulevardul Eroilor. Este vorba despre un concept futurist care îşi doreşte să aducă manifestările artistice şi evenimentele culturale în mijlocul clujenilor. Aceştia sunt aşteptaţi să ia parte la o serie de evenimente interactive, pop-up party-uri, discuţii cu vedete naţionale, workshop-uri tematice şi alte evenimente interesante.

Un element de noutate pe care TiMAF îl propune pentru acest an este organizarea celui mai mare Halloween Party din Transilvania, ţinutul original al contelui Dracula. The Halloween Party-Dracula's Birhday se adresează în principal tinerilor, la eveniment fiind prezenţi DJ cunoscuţi din industria muzicală internaţională.


„Cei prezenţi la eveniment ar trebui să fie pregătiţi pentru o seară de neuitat în noaptea în care graniţa dintre cele două lumi dispare. Decoruri de groază, efectele speciale şi muzica bună vor fi ingredientele principale ale evenimentului”, precizează comunicatul citat.

Festivalul Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TiMAF este unul dintre proiectele majore ale programului de interes naţional Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană a Tineretului, fiind un promotor al evenimentelor culturale. Născut din dorinţa de a aduce manifestări artistice în mijlocul oamenilor şi de a-i activa ca şi consumatori de cultură, TiMAF promovează o multitudine de exprimări artistice. Festivalul acoperă, astfel, arte ale spectacolului, arte plastice, arte decorative, literatură, acţiuni artistice interdisciplinare în cadrul unor evenimente de masă sau specializate, preponderente pentru un public larg, cu intenţia de a-l familiariza cu variate domenii ale artei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter