Actualitate

Clujean prins de poliţişti în timp ce vindea medicamente contrafăcute - VIDEO

Poliţiştii clujeni au efectuat 3 percheziţii în municipiul Cluj-Napoca, la locuinţa şi imobilele adiacente aparţinând unui bărbat bănuit de comercializarea şi deţinerea, în mod ilegal, de produse farmaceutice. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 170 cutii medicamente şi sume de bani proveniţi din vânzarea de asemenea produse.

La data de 12 august, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice, s-a dispus continurea urmăririi penale faţă de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunilor de punere in circulatie a unui produs (medicamente) purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată, respectiv prepararea, oferirea sau expunerea spre vânzare de medicamente contrafăcute sau substituite care sunt vătămătoare sănătăţii

Din investigaţii a reieşit că, în perioada anilor 2014-2015, bărbatul ar fi oferit  spre vânzare produse farmaceutice contrafacute, postând anunţuri cu oferte pe site-uri de internet. Acestea aveau aplicate  mărci şi semne identice cu cele ale unor mărci înregistrate, fără acordul titularului de marcă.


Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, având suportul de specialitate al Serviciului pentru Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca, au efectuat trei percheziţii la domiciliul bărbatului şi în imobilele adiacente aflate în curte, stabilindu-se că acesta deţine în scop comercial produse farmaceutice, destinate îmbunătăţirii performanţelor fizice, care conţin substanţa activă SIDENAFIL CITRATE, produse care  se vând numai în farmacii, pe bază de reţetă.     

La percheziţiile efectuate au fost descoperite şi ridicate pentru administrarea probatoriului un număr de 170 cutii produse farmaceutice, suma de 2.300 lei şi 50 euro, provenite din vânzarea de medicamente, documente de curierat şi transport a unor colete, înscrisuri, precum şi o  unitate de calculator.


Ultimele Stiri
abonare newsletter