Actualitate

Carduri şi bilete de autobuz valabile o oră, din septembrie

Sistemul de ticketing este pe ultima sută de metri. Recepţia lucrărilor va avea loc la sfârşitul săptămânii.

Carduri şi bilete de autobuz valabile o oră, din septembrie Carduri şi bilete de autobuz valabile o oră, din septembrie

“Sperăm ca până vineri să finalizăm recepţia, fără obiecţiuni şi după aceea de la începutul lunii septembrie să îi dăm drumul la sistem, cu câteva echipamente. Validatoarele sunt montate în autobuze şi sunt funcţionale. Acum stabilim procedura de eliberare a cardurilor pentru a nu se crea cozi la centrele de vânzări. Pe carduri se pot încărca atât abonamente cât şi bilete”, a declarat Virgil Poruţiu, directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a explicat că pentru cetăţeanul obişnuit sistemul de ticketing “înseamnă posibilitatea de a achiziţiona oricând un bilet, indiferent că este zi sau noapte şi de a circula cu acel bilet pe toate mijloacele de transport în comun fără să fie nevoit să cumpere un bilet nou”. O perioadă de timp, sistemul actual şi cel de ticketing vor merge în paralel, până când oamenii se vor obişnui cu noul sistem.


În total, 92 de staţii au fost modernizate, dotate cu 61 de automate pentru bilete şi abonamente, inclusiv după ora 21.00. În prezent, chiar dacă există chioşcuri de vânzare a biletelor, la ora 21.00 se închid, deşi mijloacele de transport în comun circulă până la ora 22.30.

Proiectul privind introducerea sistemului de ticketing este realizat din fonduri europene, valoarea totală a investiţiei fiind de 27 milioane lei, din care 6 milioane sunt suportate din bugetul local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter