Actualitate

Intoxicație la o firmă din Cluj-Napoca. 15 persoane au ajuns la UPU după ce au inhalat diluant

Mai multe echipaje de ambulanță și acordare a primului ajutor au fost solicitate să intervină noaptea trecută la o companie de pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, unde mai mulți angajați s-au intoxicat cu diluant.

Incidentul a avut loc în jurul orei 23, la compania Eckerle Automotive. Dacă inițial s-au anunțat la numărul de urgență 112 trei persoane intoxicate, odată ajunși la fața locului medicii au descoperit că este vorba despre mai mulți angajați intoxicați.
„Azi-noapte, în jurul orelor 22:45, a fost o slicitare de pe Bulevardul Muncii, de la o firmă, pentru trei persoane de sex feminin cu simptome de leşin, posibil inhalare de substanţe necunoscute. La faţa locului au fost cinci femei cu simptomele raportate, care au fost stabilizate şi transportate la UPU. Ulterior, dispeceratul a fost din nou anunţat pentru mai multe persoane cu aceeaşi simptomatologie. S-a trimis autosanitara pentru victime multiple, o autosanitară SMURD şi două ambulanţe SAJ. În total, încă 10 persoane au fost internate la UPU. Starea lor era stabilă, nicio persoană nu prezenta complicaţii”, a explicat Horia Simu, managerul SAJ Cluj, pentru sursa citată.

Alături de cei de la ambulanță, la locul incidentului au fost trimise și câteva echipaje SMURD, din cadrul ISU Cluj, care au transportat o parte dintre persoanele intoxicate la Unitatea de Primiri Urgențe.


În total, 15 angajați ai companiei au ajuns la spital, după ce au inhalat diluant.

Potrivit directorului de îngrijiri al Spitalului Clinic Județean de Urgență, Monica Costin, patru persoane de sex feminin, cu vârste între 26 și 42 de ani, au rămas internate la Medicină 1, alte patru femei fiind internate la Medicină 2, în timp ce o persoană a fost internată la secția ORL. Alte șase persoane au rămas sub supraveghere la Unitatea de Primiri Urgențe, urmând să fie transferate la alte secții.
„A fost o intoxicaţie acută involuntară prin inhalare cu substanţe toxice, pe bază de diluant, SETSAL A. Patru persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 26 şi 42 de ani, au rămas internate în secţia de Medicină Internă 1, după care alte patru femei au fost internate în Medicină Internă 2, iar o persoană a fost internată la ORL pentru că aceasta a făcut şi o angeoedem (inflamaţia gâtului, n.r.). Alte şase persoane au rămas deocamdată în UPU, sub supraveghere. Încercăm în dimineaţa asta să le transpunem pe secţiile clinice ale Spitalului Judeţean Cluj sau ale altor spitale”, a specificat Monica Costin, directorul de îngrijiri al SCJU, potrivit site-ului citat.


Conducerea companiei și inspectorii ITM vor efectua o anchetă pentru a lămuri cauzele producerii acestui incident.

Ultimele Stiri
abonare newsletter