Actualitate

Zece autobuze moderne circulă de azi în Cluj-Napoca. Ce dotări au și cât au costat - FOTO

50 de autobuze se află acum în parcul auto al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. Pe viitor, autoritățile locale au în plan achiziționarea mai multor mijloace de transport noi.

Zece autobuze noi au intrat în circulație, miercuri, în Cluj-Napoca. De pe platoul Sălii Sporturilor, primarul Emil Boc și directorul CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag au dat undă verde celor zece autobuze să intre în circulație. “Astăzi, zece autobuze noi, ultramoderne vor intra în circulație în Cluj-Napoca, alături de cele 40 pe care le avem deja în circulație. Sunt autobuze de ultimă generație, cu motor euro6, cu sistem de aer condiționat, cu sistem video, podea joasă, locuri pentru persoane cu dizabilități, cu sistem de monitorizare împotriva eventualelor acte de vandalism”, a declarat Boc.

Prețul unui autobuz este de 930.000 lei.


Autobuzele vor circula pe toate liniile din oraș, inclusiv în zona industrială (Clujana, Bulevardul Muncii). “De astăzi, autobuzele vor deservi cetățenii municipiului, pe toate liniile din oraș, dar în esență ne vom concentra și pe zona industrială, din nefericire destul de neglijată de către noi într-o perioadă de timp, mă refer la zona Clujana, Bulevardul Muncii pentru a oferi tuturor clujenilor șansa de a avea echipamente moderne de transport și să îi încurajăm pe clujeni să lase cât mai mult cu putință mașina acasă și să folosească transportul în comun. Cred că Compania de Transport Public a reușit să se ridice la standarde decente de transport în oraș”, a mai spus primarul.

Pe viitor vor fi cumpărate 20 de troleibuze noi. “Acum avem în curs o licitație pentru achiziționarea a 20 de troleibuze noi și ne gândim deja ce putem achiziționa pe exercițiul financiar al Uniunii Europene care se declanșează în această toamnă astfel încât flota de transport în comun din Cluj-Napoca să fie cea mai modernă din România”, a conchis Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter