Actualitate

Ancheta tragediei din Munţii Apuseni, ţinută pe loc de o semnătură

La un an şi jumătate de la producerea tragicului accident aviatic din Munţii Apuseni, în care au murit studenta Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan, ancheta bate pasul pe loc. Parchetul nu reuşeşte să o finalizeze din cauza unui raport blocat de o semnătură.

Ancheta coordonată de Secţia Parchetelor Militare din Parchetul General a rămas în stadiul unui lung şir de întrebări fără răspuns, informează Romaniatv.net.

Probele ridicate de la locul accidentului au fost predate Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, unde raportul este blocat, deşi ar fi fost finalizat.


"Dacă alte instituţii consideră că ei vor să aştepte raportul pentru că se vor putea inspira din acest raport, atunci asta este altă situaţie. Dar raportul ar trebui să aibă valoare zero pentru anchetă, pentru că el nu are rol de a stabili vinovaţi", a declarat Mariana Ciuca, sora Aurei Ion.

Rudele Aurei Ion spun că nu au încredere în modul în care autorităţile desfăşoară ancheta, aşa că au cerut, în paralel, o expertiză privată.


 Pe 19 ianuarie 2015, când a fost comemorat un an de la accidentul aviatic, Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a dat publicităţii un raport preliminar de două pagini, ce conţine o singură informaţie: că nu au fost găsite probleme tehnice.

abonare newsletter