Actualitate

Captură de droguri imensă. Beneficiar: o firmă din Cluj

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime au identificat şi confiscat în portul Constanţa Sud-Agigea un transport de peste o tonă de precursori de droguri sintetice. Beneficiar, o firmă din Cluj.

Substanţa chimică a fost descoperită la controlul efectuat de poliţişti de la Crimă Organizată din portul Constanţa, împreună cu vameşii, într-un container sosit cu vaporul din China, informează Evz.ro.

Conform documentelor prezentate în Vama Constanţa Sud Agigea, containerul trebuia să conţină 13 tone cu detergent, importat de o societate comercială din judeţul Cluj.


Disimulaţi printre sacii cu detergent au fost descoperiţi alţi 40 de saci identici ca formă, conţinând, însă, precursorii de droguri, din care, potrivit specialiştilor, se pot fabrica pastile Ecstasy în valoare de aproape 50 milioane euro.

Poliţiştii constănţeni presupun că substanţa descoperită în Portul din Constanţa urma, cel mai probabil, să ajungă în laboratoarele clandestine de fabricare a drogurilor sintetice ce funcţionează pe teritoriul olandez.


"Conform specialiştilor de la Institutul Olandez de Cercetare, dintr-o tonă de precursori se obţin, după supunerea succesivă a substanţei unor procedee chimice, aproximativ 3,6 milioane comprimate de Ecstasy, valoarea unei pastile vândută în România ajungând la 50-60 lei", a declarat şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, comisar şef Nicolae Bărbuceanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter