Actualitate

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj a participat la şedinţa Consiliului Director al Airports Council International (ACI) Europe

În data de 24 iunie a avut loc la Praga, în Cehia, ședința Consiliului Director al Airports Council International - Regiunea Europa (ACI Europe) la care a participat și David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și Președintele Asociației Aeroporturilor din România.

În cadrul acestei ședințe au fost abordate teme de interes general pentru aviația civilă,  dar cu precădere au fost dezbătute aspecte privind presiunea companiilor aeriene exercitată asupra aeroporturilor.

De asemenea, în cadrul ședinței Patrick Ky, Directorul General al Agenției Europene de Siguranță a Aviației (EASA) a susținut o prezentare cu privire la noile reglementări și standarde privind aeroporturile, subliniind importanța uniformizării acestor standarde și reglementări de aviație la nivel european.


Ședința Consiliului Director al ACI Europe de la Praga a fost o ședință comună cu cea a Consiliului Director al ACI Regiunea America de Nord, prilej cu care au fost abordate teme de aviație comune celor două continente. Temele principale ale acestei ședințe au fost legate de securitatea aeroportuară și îmbunătățirea serviciilor în vederea creșterii gradului de satisfacție al pasagerilor.

Aviația civilă din România este strâns conectată la trendul european și internațional din industrie, iar Asociația Aeroporturilor din România și Autoritatea Aeronautică Civilă Română împreună cu organismele internaționale de aviație ACI Europe și  EASA, cooperează pentru alinierea la aceste standarde aeronautice europene și internaționale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter