Actualitate

Sifonul de la vârful fotbalului internațional! Turnătorul Chuck Blazer și-a înregistrat prietenii din conducerea FIFA

Procurorii americani l-au „convins” pe Chuck Blazer să-și toarne prietenii după ce l-au prins cu datorii de milioane de dolari din cauza modului extravagant de viață.

Procurorii americani au ajuns să demaşte mafia din FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial.

Totul a plecat de la Fiscul american, care a descoperit în anii 2010 că Chuck Blazer, fostul preşedinte al Federaţiei pan-americane de fotbal (CONCACAF) şi personaj influent la FIFA, avea datorii de milioane de dolari.


Sub presiunea Fiscului şi a FBI, Blazer a acceptat să îi înregistreze cu un microfon ascuns în brelocul de la chei pe colegii din FIFA care puneau la cale afaceri necurate.

Potrivit NYDailyNews, Blazer avea datorii uriaşe către Fiscul american din cauza stilului său extravagant de viaţă. Spre exemplu el avea două apartamente de lux închiriate în ansamblul Trump Tower din New York (chirii de 18.000 dolari şi 6.000 de dolari lunar), iar în cel mai mic trăiau doar pisicile sale.

Milionarul Blazer, care timp de aproape 20 de ani a condus destinele fotbalului din zona Americii de Nord, a ales să colaboreze cu autorităţile americane. Astfel că a primit un breloc de chei dotat cu un microfon ascuns, microfon cu care a înregistrat timp de câţiva ani toate discuţiile la care a participat.

Fiind un influent personaj în FIFA, Blazer era deseori implicat în discuţii confidenţiale despre atribuirea unor contracte de sute de milioane de dolari. Multe dintre aceste discuţii au avut loc chiar în timpul Jocurilor Olimpice din Londra, relatează hotnews.ro.

Aşa au aflat procurorii americani despre şpăgile date unor oficiali FIFA în schimbul atribuirii unor contracte bănoase pentru organizarea unor turnee sau pentru drepturi de imagine.

Ultimele Stiri
abonare newsletter