Actualitate

Cei doi tineri acuzaţi de jaful de la Banca Transilvania Cluj, condamnaţi la trei ani de închisoare, s-au predat la IPJ Cluj

Cei doi tineri acuzaţi de comiterea jafului de la o sucursală din Cluj a Băncii Transilvania, în februarie 2009, au fost condamnaţi, miercuri, la câte trei ani de închisoare cu executare, instanţa supremă reducând astfel pedeapsa aplicată de Curtea de Apel Cluj, de zece ani de închisoare. Cei doi s-au predat, miercuri seară, la sediul Poliţiei Judeţene Cluj, urmând să fie încarceraţi la Penitenciarul Gherla.

Surse din cadrul Poliţiei Cluj au precizat, pentru MEDIAFAX, că cei doi tineri condamnaţi, Bogdan Baciu şi Andrei Hosu, s-au predat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, miercuri seară, în jurul orei 18.00, după ce poliţiştii le-au adus la cunoştinţă că pe numele lor a fost emisă o sentinţă judecătorească definitivă de condamnare la închisoare.

"Cei doi erau sub control judiciar, au fost informaţi de poliţişti că trebuie să se prezinte la sediul Poliţiei pentru punerea în aplicare a mandatului şi s-au prezentat de bunăvoie la sediul IPJ Cluj, în jurul orei 18.00. Acum se fac procedurile necesare, iar în cursul serii de miercuri vor fi încarceraţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla", au declarat sursele citate, corespondentului MEDIAFAX .


Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu au fost judecaţi pentru tâlhărie, după ce ar fi intrat în filiala Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, de unde au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro, lovind paznicul cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus condamnarea lui Bogdan Baciu şi a lui Dan Andrei Hosu la câte trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani.


Magistraţii au mai decis ca din pedeapsa de trei ani să fie scăzută perioada în care cei doi tineri au fost reţinuţi şi arestaţi, respectiv 19 ianuarie 2010 - 5 mai 2011.

Cei doi au fost obligaţi de instanţă să plătească 246.650 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale în favoarea asiguratorului băncii.


Decizia instanţei supreme este definitivă.

Citeşte şi: Tinerii care au jefuit Banca Transilvania au fost condamnaţi definitiv la închisoare, după ce unul dintre ei a fost achitat

Ultimele Stiri
abonare newsletter