Actualitate

Fiul deputatului Steluţa Cătăniciu, director de Resurse Umane la Transelectrica

Fiul deputatului Steluţa Cătăniciu ocupă o funcţie importantă, de manager Resurse Umane în cadrul Transelectrica Bucureşti. Tudor Cătăniciu este fiul vitreg al deputatului clujean şi a ocupat, până acum, numai funcţii publice, fiind, printre altele, şi consilier la Ministerul Muncii.

Tudor Cătăniciu a fost angajat la Transelectrica Bucureşti în septembrie 2014. El a fost “paraşutat” de la ministerul Muncii, unde era consilierul Marianei Câmpeanu, pe o funcţie de manager Resurse Umane în sistemul energetic exact în aceeaşi perioadă în care mama lui, deputatul Steluţa Cătăniciu, îşi dădea demisia din PNL şi intra în Grupul Parlamentar Liberal Conservator (PC-PLR), scrie ziardecluj.ro.

Potrivit declaraţiei de avere, Tudor Cătăniciu are o casă de peste 100 de metri pătraţi, situată în Cluj-Napoca, primită prin donaţie de la rudele sale. Tânărul deţine trei maşini, printre care un Wolksvagen din 2009. El şi-a deschis în 2012 un depozit bancar de 6.600 de dolari.


În 2013, el era angajat la Ministerul Muncii pe post de consilier al ministrului Mariana Câmpeanu. De aici, a câştigat 26.381 de lei. De asemenea, de la Senatul României, a avut, în acelaşi an, un venit de peste 17.000 de lei.

În noiembrie 2014, Steluţa Cătăniciu se plângea jurnaliştilor clujeni că, pe vremea cât a fost în PNL, nu a reuşit să-şi angajeze fiul, iar acesta a fost nevoit să lucreze pe jumătate de normă.


“A fost o perioadă consilier la ministrul Muncii, doamna Mariana Câmpeanu, pentru că, din păcate, aici în Cluj nu i-am găsit un loc de muncă. A lucrat pe 2.000 de lei, pe jumătate de normă la doamna Câmpeanu, pentru că în Cluj din cauza unui membru al PNL, cum a fost Horea Uioreanu, la care nu puteai deschide uşa decât cu plicul în mână, nu am putut să îi găsesc un loc de muncă. Eu ca membru al PNL nu i-am găsit de lucru băiatului meu decât pe jumătate de normă”, declara deputatul clujean pentru Ştiri de Cluj.

Salariile angajaţilor cu funcţii de conducere din Transelectrica sunt printre cele mai mari din sistemul energetic. Transelectrica este operatorul sistemului naţional de transport al energiei, iar statul controlează prin Ministerul Finanţelor Publice 58,69% din acţiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din acţiuni, iar SIF Oltenia deţine 7,11%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter