Actualitate

Ioan Oleleu şi-a dat DEMISIA! Monitorul a scris despre retragerea PSD-istului în urmă cu o lună

Ioan Oleleu şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. În urmă cu o lună, Monitorul de Cluj scria că vicepreşedintele Ioan Oleleu urmează să se retragă de la şefia Consiliului Judeţean.

„Potrivit prevederilor legale în vigoare şi a reglementărilor interne ale instituţiei, documentul a fost înaintat vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte, Vakar Istvan, urmând a fi parcurse etapele prevăzute de Legea administraţiei publice locale şi de Statutul aleşilor locali", transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Ioan Oleleu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al forului administrativ judeţean în şedinţa din data de 25 iunie 2012, ca urmare a organizării alegerilor locale din 10 iunie 2012.


Reprezentanţii CJ Cluj au declarat că Oleleu nu a motivat acest gest şi că, în perioada următoare, plenul deliberativului judeţean va trebui să aleagă un nou vicepreşedinte din rândul consilierilor.

„În această dimineaţă şi-a înregistrat demisia fără a şi-o motiva. Demisia este un act unilateral. Nici mie nu a vrut să-mi spună motivele pentru care a demisionat. S-a limitat să precizeze că îşi dă demisia din motive personale. Ca şi coleg am avut o colaborare foarte bună. El va rămâne în continuare consilier judeţean. Urmează să mă consult cu juristul instituţiei pentru a vedea care sunt paşii de urmat”, a precizat Vakar.


În urma demisiei lui Oleleu, Consiliul Judeţean Cluj este condus de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, Vakar Istvan (UDMR), şi de consilierul judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte, Horaţiu Cătărig (PNL).

În urmă cu o lună, Monitorul de Cluj scria că vicepreşedintele Ioan Oleleu urmează să se retragă de la şefia Consiliului Judeţean.


Potrivit unor surse din interiorul instituţiei, vicepreşedintele Oleleu ar fi ameninţat în mai multe rânduri că după Paşti s-ar retrage din activitatea politică. Potrivit surselor din interiorul instituţiei, ameninţarea ar fi doar un avertisment prin care şeful instituţiei încearcă să-şi consolideze poziţia în faţa consilierilor şi a funcţionarilor bazându-se pe întărirea “spiritului de haită”.

Reamintim faptul că numele lui Ioan Oleleu apare în dosarul de corupţie instrumentat de DNA Cluj care a dus la arestarea preventivă a lui Horea Uioreanu. Anul trecut, procurorii DNA susţineau că fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu și Ioan Oleleu au introdus pe "furiş" compania lui Ioan Bene în contractul pentru Centrul de Deşeuri.


În lipsa unui punct de vedere oficial al fostului vicepreşedinte Ioan Oleleu despre motivele care au stat la baza demisiei, colegul său de partid şi preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan a precizat că această demisie "nu este o fugă de responsabilitate".

„Nu sunt bucuros că s-a ajuns la această decizie şi vreau să fiu extrem de explicit, nu este o fugă de responsabilitate, însă domnul Ioan Oleleu era exact ca în povestea populară care spune că unul este cu sapa şi cinci cu mapa. Domnul Oleleu era cel cu sapa, cel care muncea şi se implica în toate proiectele judeţului însă tot el era cel criticat în orice situaţie. Această demisie se datorează şi populismului, demagogiei liberalilor din cadrul Consiliului Județean Cluj. Aceştia au pus sub semnul întrebării realizarea unor proiecte asumate de către Horea Uioreanu şi PNL încă din anul 2012, din perioada guvernării locale a Uniunii Social-Liberale, prin reducerea finanţării pentru extinderea Parcurilor Industriale Tetarom, blocarea redeschiderii Spitalului din Mociu şi diminuările drastice în cazul finanţării Centrului de colectare a produselor agricole, a fructelor şi legumelor din Câmpia Turzii sau Unităţii de abatorizare, tranşare şi livrare a cărnii din Iclod. Sunt câteva exemple despre cum înţeleg astăzi liberalii să tranzacţioneze politic bunăstarea clujenilor” a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.


Citeşie şi: Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu a fost DEMIS din funcţie

Citeşte şi: Efectul DNA. Oleleu A REFUZAT să semneze cererea de finanţare pentru transportul intermodal. “Este un abuz, să-şi dea demisia”

Citeşte şi: Remus Lăpuşan: Vom ataca în instanţă dacă Oleleu va fi schimbat din funcţia de vicepreşedinte CJ Cluj

Citeşte şi: Oleleu, în vizorul procurorilor DNA. Politicianul e suspect în dosarul „Mita la CJ Cluj"

Citeşte şi: SRI și DNA au ascultat tot ce mișca în jurul lui Uioreanu, Oleleu şi Lăpuşan

Citeşte şi: Se pregătesc cătușele pentru Oleleu și Lăpușan?

Citeşte şi: În cel mai STRICT SECRET, politicienii clujeni NEGOCIAZĂ viitorul șef al județului: OLELEU!

Ultimele Stiri
abonare newsletter