Actualitate

Elena Udrea, eliberată din Penitenciarul Târgșor și plasată în arest la domiciliu

Judecătorii ÎCCJ au admis contestaţia Elenei Udrea. Aceasta va fi eliberată din arestul preventiv şi va fi plasată în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor este definitivă.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Rudel Obreja şi a lui Tudor Breazu, alți doi inculpați în dosarul "Gala Bute".
Elena Udrea va fi eliberată din arestul preventiv unde se află din data de 25 februarie. Udrea va trebui să fie la dispoziția organelor de anchetă, să se prezinte în fața organelor judiciare ori de câte ori este nevoie și nu va trebui să ia legătura cu alți inculpați sau martori din dosar.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimis în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute" sub acuzația de săvârșire a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false pentru obținerea fondurilor europene.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că starea de spirit a fostului ministru este una bună, "este un om optimist care se îndreaptă spre casă".


De asemenea, acesta a mai spus că "dreptul de apărare a doamnei Elena Udrea a fost fundamental îngrădit. (..) S-a făcut dreptate, în sensul că i s-a dat dreptul să se apere".

Striblea a mai precizat că nu mai există nicio cale de atac, pentru că decizia este definitivă, dar, de acum încolo, vor acționa împotriva modului în care s-a făcut urmărirea penală.

abonare newsletter