Actualitate

Senatorul PSD, Alexandru Cordoş, URMĂRIT PENAL pentru complicitate la trafic de influenţă. Soţia şi fiica, de asemenea, URMĂRITE PENAL

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul PSD Alexandru Cordoş pentru complicitate la trafic de influenţă. De asemenea, Mihaiela Lucia Cordoş şi Andreea Alexandra Cordoş, soţia, respectiv, fiica senatorului, sunt şi ele urmărite penal de procurorii anticorupţie.

Mihaiela Lucia Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, este urmărită penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (26 acte materiale), Alexandru Cordoş, senator în Parlamentul României, este urmărit penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (5 acte materiale), iar Andreea Alexandra Cordoş este urmărită penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (3 acte materiale).

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:


În intervalul noiembrie 2014 – prezent, suspecta Cordoș Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

"În perioada ianuarie – aprilie 2015, în activitatea sa infracțională suspecta Cordoș Mihaiela Lucia a fost sprijinită și de fiica sa Cordoș Andreea Alexandra, care cunoștea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-și trafica influența pe lângă diferite persoane din instituțiile mai sus amintite. Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordoș Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj", arată procurorii DNA Cluj.


În alte două rânduri, suspecta Cordoș Andreea Alexandra a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

“În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații. Suspecților Cordoș Alexandru, Cordoș Mihaiela Lucia și Cordoș Andreea Alexandra li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile”, se arată într-un comunicat al DNA.


Senatorul PSD Alexandru Cordoş s-a prezentat, joi, la DNA Cluj, însoţit de un avocat care a precizat că parlamentarul nu a fost citat de către procurori, ci "a venit să vadă care-i treaba", în urma percheziţiilor de joi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Cluj, caz în care ar fi vizată şi soţia sa.

Conform unor surse judiciare, soţia şi fiica senatorului se află în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj şi sunt audiate de către procurori.


Anterior, senatorul Cordoş declarase că are încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, că are încredere în soţia sa şi în familia sa.

"Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiţia le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situaţie", spunea Cordoş.

abonare newsletter