Actualitate

Băsescu vorbeşte despre penibilii de la Ministerul Transporturilor

Traian Băsescu se întreabă, într-o postare pe Facebook, dacă "penibilii de la transporturi" nu ar putea fi un subiect la consultările din 20 aprilie dintre preşedintele Klaus Iohannis şi partidele politice, explicând că România are un Masterplan pentru construcţia de autostrăzi încă din 1999.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a sugerat, joi, pe Facebook, că la consultările pe care preşedintele Klaus Iohannis le va avea luni cu partidele politice, "penibilii de la transporturi" poate ar trebui să fie un subiect de discuţie.

"Miron Mitrea Ludovic Orban, Dan Şova, Relu Fenechiu şi, în sfârşit, ultimul pe listă, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenţi de la transporturi, Ioan Rus au vânturat românilor hărţi cu mii de kilometri de autostrăzi. De fiecare dată,Comisia Europeană le-a dat cu hărţile în cap, etichetându-i ca fiind incompetenţi", a scris fostul preşedinte, explicâd că România are un Masterplan pentru construcţia de autostrăzi adoptat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 16/1999.


Băsescu susţine că ”guvernele PSD-iste au adăugat în anexa acestei ordonanţe tot soiul de bazaconii conform intereselor baronimii, dar şi pe măsura incompetenţei miniştrilor transporturilor care n-au priceput elementarul, că pot utiliza bani europeni prioritar pentru autostrăzi care fac parte din coridoarele pan-europene IV şi IX (ca de altfel şi la calea ferată)”.

Fostul şef al statului mai spune că aceşti miniştri ”au cheltuit enorm pentru tot soiul de noi master-planuri” şi îl sfătuieşte pe actualul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să dea în lucru autostrăzile Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Sibiu/Ploieşti - Buzău - Focşani - Albiţa şi Centura Bucureşti - Sud, "autostrăzi încă neexecutate faţă de Masterplanul din 1999” şi care trebuie făcute întrucât altfel România nu va mai primi bani europeni pentru alte autostrăzi.


În primul guvern de după Decembrie 1989, Guvernul Petre Roman (1), Traian Băsescu a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor. El a fost numit în funcția de ministru al transporturilor în guvernele Petre Roman(2) (30 aprilie 1991 – 16 octombrie 1991) și Guvernul Theodor Stolojan (16 octombrie 1991 – 19 noiembrie 1992).

Ultimele Stiri
abonare newsletter