Actualitate

Un bărbat a distribuit muzică pe internet, iar acum este urmărit penal

Un bărbat din Turda care a pus la dispoziţia publicului produse purtătoare de drepturi conexe pentru a putea, la rândul său, să descarce fişiere de la alţi utilizatori din reţea, fără autorizarea titularilor de drepturi.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Cluj, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, din municipiul Turda.

Acesta este cercetat pentru infracţiunea de punere la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet ori prin alte reţele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.


„În urma investigaţiilor s-a stabilit faptul că persoana în cauză, prin intermediul calculatorului conectat la internet, ar fi pus la dispoziţia publicului cantităţi semnificative de fonograme cu scopul de a putea să descarce fişiere de pe alte sisteme de calcul, conectate la aceeaşi reţea, fără autorizarea titularilor de drepturi. Prejudiciul urmează să fie stabilit de către reprezentanţii titularilor de drepturi încălcate în urma evaluării pagubei create prin fapta ilicită”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul încălcării prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.


Citeşte şi: Cum ştiu poliţiştii ce ai în calculator

Ultimele Stiri
abonare newsletter