Actualitate

Cum ştiu poliţiştii ce ai în calculator

Doi clujeni sunt cercetaţi penal de poliţişti după ce au descărcat de pe site-uri de torrente sute de giga de filme şi le-au pus la dispoziţia altor persoane. Poliţiştii spun că au reuşit depistarea celor două persoane “în urma investigaţiilor efectuate şi prin metode specifice”, fără a detalia în ce constau aceste investigaţii şi metode.

“Prin metode specifice” ar putea sugera faptul că poliţiştii au intrat în computerele oamenilor şi le-au “scanat” memoria calculatoarelor.

ATENȚIE CU CINE LUAȚI LEGĂTURA PE INTERNET!

Comunicatul sugerează (fără a spune explicit) că polițiștii au putut constata existența acestor programe sau filme pe calculatoarele suspecților, cel mai probabil conectându-se în mod nemijlocit la acestea. Cum „pisica cu clopoței nu prinde șoareci”, este de presupus că polițiștii nu au folosit nici conturi personale, nici conturi ale instituției.


Cu titlu de exemplu, poliţiştii efectuează cercetări faţă de un bărbat, de 42 de ani, bănuit că a pus la dispoziția publicului produse purtătoare de drepturi conexe pentru a putea, la rândul său, să descarce fişiere de la alţi utilizatori din reţea, fără autorizarea titularilor de drepturi.

De asemenea, o femeie de 63 de ani este cercetată că a pus la dispoziţia publicului “produse purtătoare de drepturi conexe pentru a putea, la rândul ei, să descarce fişiere de la alţi utilizatori din rețea, fără autorizarea titularilor de drepturi”.


“În urma investigaţiilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză, prin intermediul calculatorului conectat la internet, ar fi pus la dispoziţia publicului cantităţi semnificative de fonograme cu scopul de a putea să descarce fişiere de pe alte sisteme de calcul, conectate la aceeaşi reţea, fără autorizarea titularilor de drepturi”, transmite IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter