Actualitate

Traian Băsescu, urmărit penal pentru șantaj

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost astăzi la Parchetul General, unde a fost citat în calitate de suspect, în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj.

Traian Băsescu s-a prezentat în faţa procurorilor pentru a i se aduce la cunoştinţă că este urmărit penal pentru şantaj, avocaţii acestuia solicitând un termen pentru consultarea dosarului, arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), relatează Mediafax.

Traian Băsescu a venit la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în jurul orei 11.00, fiind citat în calitate de suspect, pentru a da declaraţii în dosarul care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj. După aproximativ 20 de minute, Traian Băsescu a plecat de la PICCJ, acesta nedorind să spună ce a discutat cu procurorii şi dacă a fost pus sub urmărire penală.


Întrebat dacă a sunat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, în dosarul în care se fac cercetări, aşa cum a afirmat procurorul general al României, Tiberiu Niţu, Traian Băsescu a negat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat, miercuri, în faţa procurorilor pentru a i se aduce la cunoştinţă că este urmărit penal pentru şantaj, avocaţii acestuia solicitând un termen pentru consultarea dosarului, arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

abonare newsletter